Радев: За мен приоритет са хората, а не рейтингът

  • 24 октомври 2021 12:00

  • 12047
  • 148
© Булфото

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на насрочи извънредна среща на "Дондуков" 2 заради нововъведените противоепидемични мерки, свързани с разпространението на коронавируса у нас. 

„Знам колко неблагодарна е една такава стъпка, когато едва 20% от населението са ваксинирани. Предишните управляващи насадиха трайно недоверие към ваксините. Ясно беше, че ще има възползване от ситуацията, без да имат смелостта да предложат алтернатива. Те (партиите, бел. ред) броят гласове, ние броим заболели и починали. Напълно осъзнавам негативния ефект от това решение особено преди избори. Животът на хората е по-важен от изборите. Готов съм да водя всички битки, за да защитим хората“, обяви Радев.

"Животът на нашите съотечественици е по-важен от изборния резултат. Когато казвам „с вас съм“, това значи, че съм готов да платя цената на всички битки, които трябва да водим, за да защитим живота и здравето на българите. Въпреки високата цена подкрепих вашето решение“, добави той и подчерта, че ще приеме резултата от изборите със смирение какъвто и да е той.

След запитване на Novini.bg: Остават ли без сертификат хората с положителен антигенен тест?

Президентът обясни, че ясно си е дал сметка, че алтернативата на въведените мерки е била - пълен локдаун.

Той посочи, че вече сме изпадали в такава ситуация на пълно затваряне, което е блокирало държавата. По думите на Радев е станало ясно, че "изгонването на хората от градинките, блокадата на градовете, щетите за икономиката, пълното блокиране" са в ущърб на хората. 

Кадър: Novini.bg

Държавният глава смята, че е в много кратък срок се е въвел "зеленият сертификат", което е сварило неподготвени хората и бизнеса. Той поиска от здравния министър и образователния министър да се проучи ситуацията в другите държави за признаването на теста за антитела. Д-р Кацаров обясни, че в световен мащаб този въпрос не е решен и няма консенсус. Все пак ще продължи дискусията измежду нашите експерти, а министърът обяви, че има информация, че дори в рамките на Европейския съюз това се разисква.

За Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е важно да се реши въпросът за присъственото обучение на деца в клас. Той запита министъра на финансите дали може да се осигурят средства за безплатно тестване на учениците, като стана ясно, че д-р Стойчо Кацаров и проф. Николай Денков настояват за щадящи тестове за децата. От своя страна Валери Белчев каза, че животът и здравето на децата са най-важни и финансовото министерство няма да пести пари за това. 

"Всеки лев децата да са здрави и да ходят на училище – ще бъде надлежно осигурен", обяви той.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на поиска обяснение и за разминаването при обявените безплатни тестове и сигналите, че хората трябва да си ги заплащат. От думите на д-р Кацаров стана ясно, че проблемът ще се провери и доплащането не трябва да е повече от 10-15 лв.

Същевременно държавният глава коментира, че налагането на новите мерки трябва да върви успоредно със сериозен контрол, за да има ефект. 

Друг проблем, който трябва да се избистри, според Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, е ваксинирането на хора с прилежащи заболявания. Президентът смята, че има противоречиви коментари и хората се объркват. Министър Кацаров увери, че отново ще се възложи експертите да обсъдят въпроса. Така ще се мисли в посока как може да се признава противопоказанието за ваксинация на някои хора. 

Личните лекари ще изписват безплатни лекарства за COVID-19

Радев подчерта, че в сложната ситуация е важно медиците да работят на спокойствие и да бъдат финансово обезпечени. Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев отговори, че вече е взето решение да се увеличи на 1200 лв. помощта за служителите на първа линия. 

"Това, за което искам да призова, е за по-добра комуникация. Да е ясно - при стигане на тези параметри, какво следва. Моят апел е за предсказуемост и да е ясно за хората какво следва при съответното развитие на обстановката. И се надявам да не стигаме до ситуацията, която гледаме в нашата съседка Румъния. Там ситуацията е излязла извън контрол. Аз силно се надявам да не стигаме до това. Апелирам всички българи за съзнателност и отговорност, защото това е единственият начин да се справим", заяви в заключение Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Още по темата за коронавируса - чуйте във видеото:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
12047 148

Свързани новини

Коментари 148

Добави коментар
ХХХ

2021.10.27 | 17:31

148
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
✞❤Бай Пешо с ладата❤

2021.10.24 | 22:37

147
Свободата умира безвъзвратно по света, ЦИГАНИНА-КАНИБАЛ Боко-Българоубиеца унищожава българският народ и развъжда циганите, а доносническо-милиционерското генетично увредено БГ-племе, гледа само как да прецака съседа си, да пише доноси, да му обере апартамента, или да си присвои гаража му! Деведесет процента в Концлагер България-Циганистан са генетично и кармично увредени САНИРАНИ-УРОДИ-ДЕБИЛИ, подли и долни нисши твари-подчовеци, и санирани-домоуправители-мошеници, от които, Дай-Боже да ни отърве вещерската вакси-отвара от спринцовката на джелатите в бели престилки.¸¸¸.††††††.¸¸¸.Амин.
Бай Петър надзирателя от Затвора в Панкрац

2021.10.24 | 22:35

146
По закона за администрацията чл.14, ал. 4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. Борисов излежава осем месеца в затвора в Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. Очевадно е, че за световното юдо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. Диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка!
☠.¸¸¸.Натали Трифонова.¸¸¸.☠

2021.10.24 | 22:34

145
☠.¸¸¸.Гробове и КОВЧЕЗИ за българоубийците Бойко Борисов, Соломон Паси, Олга Сотирова, Стойчо Кацаров, Ангел Кунчев, Радан Кънев, Николай Василев, Тодор Кантарджиев, Христо Хинков, Красимир Гигов, Богдан Петрунов, Николай Витанов, Радостина Александрова, Трифон Вълков, Димитър Петров, Мира Кожухарова, Лъчезар Томов, Мария Стаевска, Георги Момеков, Любомира Гломб, Костадин Ангелов, Мирослав Севлиевски, Георги Михайлов.¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
Дани Каназирева

2021.10.24 | 22:32

144
☠.¸¸¸.Боко-българоубиецо, да мреш в адски мъки и да се пържиш в ада во век и веков.¸¸¸.††††††.¸¸¸.Амин.
.¸¸¸.Борислава Йовчева.¸¸¸.

2021.10.24 | 22:31

143
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на Боко-българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸

2021.10.24 | 21:32

142
За, теб, приоритет,е,власта, Мутро долна воняща сфиня червена
Гестаповеца Радев

2021.10.24 | 21:20

137
Мама ви гадна - когато ГЕРБ ваксинираше хората такива като Каруцаров и групен фюрера Радев призовавахте да не се ваксинираме, горихте маски и казвахте, че искат да ни запушат устите, Гестаповеца Радев ехидничеше за Шипченски щам, за Софийски щам и изпозарази генералитета на страната, изгониха го от Естония като мръсно коте щото си мислеше, че и там ще му търпят простотиите щото бил "прецИдент". Не благоволи да свика съвета за нац. сигурност нито веднъж за да обсъдят мерки - а сега олеле някой ми сра в противогаза.

2021.10.24 | 21:22

141
На 14.11.2021 г. ще ви припомним всичко. Виждаш ли вече вратите на Софийския как се отварят широко за теб?
Гестаповеца Радев

2021.10.24 | 21:20

138
Бах ти гьон сурата - нали ти ехидничеше за Шипченския щам, за Софийския щам, нали ти говореше че ГЕРБ са измислили вируса за да тормозят хората, нали ти казваше, че носенето на маски е запушваве на устите на хората, нали ти не свика нито веднъж съвета за национална сигурност за да се обсъдят мерки за борба с инфекцията, нали ти винаги беше на контра със всички мерки на правителствота на ГЕРБ - а сега като се сговнявиха нещата и опира въпрос за твоята лична отговорност - моля другарко накой пък ми сра в противогаза. Бах ти лицемера.

2021.10.24 | 21:21

140
Ама от тъпи фатмаци какво да очакваме. Всичко ви е на юруш. Когато крадене всичко става бързо а когато трябва да се погрижите за хората ви няма никакви. Ама добре да ви видят хората колко пари чините, колко ви е пипето в тъпите чутури.

2021.10.24 | 21:21

139
Фигуранта предизборно се прави, че работи. Добре, че му остава още съвсем малко до срещата с правосъдието. Веднага след като му изтече имунитета. Всички чакаме момента с нетърпен

2021.10.24 | 21:19

136
Бах ти наглия гьон сурат - нали ти и твоето некадърно и престъпно служебно правителство със действията си и със бездействията си докаражте хипер инфлация, безбожни цени на стоките, ток десетки пъти по скъп, бензин по 2.50, хляб над 2 лева, безработица, полицейски репресии над инакомислещите. Какво сега изведнъж се хвана да "работиш" предизборно? Хайде - мирно, марш навън от президентството и ходом марш към Централния затвор където и без това те чака килия.

Добави коментар

Водещи новини