Проф. Герджиков към Радев: Каня го на дебат, дължи много отговори

  • 22 октомври 2021 16:21

  • 4443
  • 51
Проф. Герджиков към Радев: Каня го на дебат, дължи много отговори
© Колаж: Novini.bg/Булфото

Кандидатът за президент Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни заяви в Сандански, че е готов да участва в дебат по ключовите теми за страната със сегашния държавен глава Румен Радев по повод покана за дебат на една от националните телевизии.

,,Радев дължи много отговори за проблемите в страната и грешките на служебния кабинет, и в пряк дебат избирателите ще получат ясен отговор за решенията и алтернативите, които предлага нашата кандидат-президентска двойка'', посочи проф. Герджиков.

Проф. Герджиков: Радев и служебният кабинет създадоха хаос и разединение

По горещата тема с високите цени на тока, кандидатът за президент коментира, че вчера на Европейския съвет в Брюксел не е постигнат консенсус за незабавен общ европейски отговор на държавите-членки по отношение на безпрецедентната ситуация в енергийния сектор.

Ситуацията с енергетиката и с драстичния скок на цената на тока в нашата държава е критична. Потърпевши са милиони български домакинства, потърпевш е бизнесът, който протестира. Правителството обеща компенсации за небитовите потребители по 110 лева за мегаватчас, което обаче е крайно недостатъчно. Държавата трябва да направи всичко възможно да не се стигне до фалити на фирми и ръст на безработните, но и да компенсира и битовите потребители, които са най-големите потърпевши от ценовия шок, категоричен е проф. Герджиков.

Кандидатът за президент коментира също, че в контекста на Зелената сделка България има ангажименти по отношение на въглищните централи.

,,Нека правителството на Румен Радев или по-добре самият той, като носител на политическата отговорност за този кабинет, да каже в конкретика какви са заложените срокове за затваряне на централите – но не само крайната дата, а всички междинни дати. Българските миньори и българското общество трябва да знаят цялата истина'', смята проф. Герджиков.

Проф. Герджиков каза каква битка ще води и как ще спечели българите на своя страна

Той отбеляза, че разговорът за Комплекс "Марица-Изток" е разговор за енергийната сигурност на страната. Над 40% от електроенергията идва от Комплекс "Марица-Изток" и без него в момента е невъзможен енергийният баланс. Затова до развиването на крайните технологии следва да се прилагат преходни технологии – за улавяне и съхранение на CO2 и хибридни технологии.

Служебното правителство се забави с мерките. То е виновно и за забавянето на Плана за възстановяване и развитие, затова няма авансово финансиране за нови енергийни проекти, вместо това в Плана има лобистки проекти като парогазовата централа, заяви проф. Герджиков.

Той изрази и позицията си по повод призивите за изграждане на нови ядрени мощности: ,,Аз споделям такова мнение, но смятам, че това не трябва да бъде позиция само на една политическа сила. Трябва да постигнем трайно съгласие, което да гарантира, че независимо от това, коя партия ще управлява България, тази цел ще бъде постигната. Една от причините да се кандидатирам за президент е да провокирам нормален и цивилизован разговор в българското общество и да обединя максимално широк кръг партии, обществени групи и граждани около такива идеи в интерес на цялото общество''.

Кандидатът за президент Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни и кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева днес, заедно с евродепутатът Андрей Новаков, Росен Желязков и Стоян Стоев разговаряха с граждани в Сандански. В програмата им днес са включени и срещи в Кресна и Благоевград.

Владимир Василев
4443 51

Свързани новини

Коментари 51

Добави коментар

2021.10.22 | 17:31

39
Засаждане в обширен периметър на дървета практикуват от години в Китай и Индия във въглищните региони за неутрализиране на въгл.диоксид.Има и по скъпа технолигия за улавяне на тежките метали които се отделят при горене на въглища и които са използваеми.Иновативните проекти с еврофинансиране могат да подобрят технологията в по евтина.Има начини,остава акъл!
Дядо Вуте

2021.10.25 | 10:36

51
Другото можеш да го натъпчеш,ама акъл трудна работа.
☠.¸¸¸.Борислава Йовчева.¸¸¸.☠

2021.10.23 | 17:41

47
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на Боко-българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
Дядо Вуте

2021.10.25 | 10:24

50
Без захар.Всичките до един да ги изсмучиш
Дядо Вуте

2021.10.25 | 10:22

49
Да не си жив да видиш
Кубрат

2021.10.24 | 11:07

48
Айде Дере Ардино .Абе Герджик ти си позор за България.Бегай си дерето .Роден в Ардино.Ппмак гнуслив срам си

2021.10.22 | 22:35

46
Хората обедняха и огладняха при фашистката хунта на ГЕСТАПОВЕЦА Р.а.д.е.в. Излъгани, ограбени, гладни и озлобени срещу д.и.к.т.а.т.у.р.а.т.а на Фатмака хора, работници чакат от половин година да си получат заплатите. Целия народ пъшка и очаква със ужас новите цени на тока, газа, хляба, парното. Само Б.о.й.к.о е истински отговорен държавник ама ние забравихме това, забравихме стабилноста при неговото управление, забравихме нормалните цени на стоките и тока и вкарахме в парламента чалгата на Радев която за 6 месеца съсипа страната. Имаме шанс се поправим на 14.11.2021 г. и да дадем поне 55% на Г.Е.Р.Б и професор Герджиков - единствените които могат да ни измъкнат от лайната в които ни набута Групен Фюрер от ГЕСТАПО Р.а.д.е.в.
баба гицка

2021.10.22 | 22:20

45
голям панаир ще има ако зеления чорап се излъже и отиде на де бат - ще загуби тотално изборите

2021.10.22 | 18:57

44
Професоре - как този ограничен и тесногръд фе.лд.фе.б.е.л ще де.ат.ир.а с Вас? За това се иска интелект а не само да си назубриш речите писани от Д.е.с.а. Ами ако му зададете неудобен въпрос - как ще отговори като не е назубрил отговора? Действително Фигуранта дължи много отговори на много неудобни въпроси за това панически бяга от д.е.б.а.т. Защото всички ще видят що за недоразумение ни е президент.

2021.10.22 | 18:53

43
РОДОЛЮБЕЦ срещу МАСОН, интелект срещу простащина, финес и европейско възпитание срещу дива селска истерична злоба, международна известност срещу международна изолация, 5 езика слещу неграмотно сричане на английски тип Борат, спокойна мъдрост срещу сляпа фатмащина, обединител на нацията срещу размаханите юмруци на метежника, честност и почтенност срещу корупция и шуробаджанащина, родолюбие срещу слугинаж на чужди държави. Няма какво повече да се мисли. ГЛАСУВАМЕ ЗА ПРОФЕРОР Г.Е.Р.Д.Ж.И.К.О.В НАШИЯТ НОВ ПРЕЗИДЕНТ ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ПОЛК. М.И.Т.Е.В.А.

2021.10.22 | 18:37

42
Така е,лобистки проекти за 2-3-ма далаверажии.Дарения на перки и солари за червенобузестия,щото " обеднял и газови инсталации на територията на Мариците пак на същите.Тези 13 млрд,са само за определени хора,останалите да не разчитат,комбайнерите са ясни.
ШИБАМ CBИHЯТА ПЕЕВСКИ

2021.10.22 | 17:31

41
17. При управлението на ГЕРБ и Борисов 1,6 милиона българи са докарани под прага на бедността. На тях ли ще сте президент или на Борисов и партията му, какъвто и инициативен комитет формално да застава зад Вас, професоре?

2021.10.22 | 17:31

40
Тоя Герджика егати смешния гей , къде е тръгнал с Радев да се мери !

Добави коментар

Водещи новини