След кризата с "Vera Su": Обсъждат нова системата за безопасност в морските пространства

  • 13 октомври 2021 09:59

  • 17773
  • 0
След кризата с "Vera Su": Обсъждат нова системата за безопасност в морските пространства
© Булфото, архив

Да се организира междуведомствена работна кръгла маса на националните институции, които отговарят за контрола на корабоплаването и сигурността в морските пространства. Това предлагат министърът на отбраната Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Предложението е получило подкрепата и на министър-председателя Стефан Янев, информираха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

На форума ще бъде обсъдено оптимизирането на системата за безопасност в националните морски пространства.

Предложението е резултат от проведено работно съвещание на тема „Усъвършенстване на контрола в морските пространства“. То се състоя в Командването на Военноморските сили (ВМС) в град Варна по инициатива на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Разгледани бяха контролът, осъществяван от ВМС и другите институции на корабоплаването, и възможностите за търсене и спасяване на море.

Министърът на транспорта: Собственикът на "Вера Су" играе хуманитарен театър

Представителите на ВМС и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ изнесоха доклади и направиха анализ на морското пространствено планиране и контрола на корабоплаването в националните морски пространства.

В резултат от дискусията бе формулирано предложение за оптимизиране на контрола на корабоплаването, посредством организационни и координиращи действия.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
17773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини