Министър Алексиев: Собственикът на "Вера Су" умишлено не предприема действия по спасяването на кораба

  • 10 октомври 2021 16:06

  • 2250
  • 6
Министър Алексиев: Собственикът на "Вера Су" умишлено не предприема действия по спасяването на кораба
© Булфото/архив

Турският собственик на заседналия край Яйлата кораб „Вера Су“ умишлено не предприема действия по спасяването на кораба и неговия товар и го води към затопяване, за да получи сумата от застраховката. Това заяви в своя позиция министърът на транспорта Христо Алексиев след проведени срещи с представители на салвидж компания, застрахователя на кораба и този на товара, съобщава БНР.

Чуждата компания за спасяване на кораби е представила план за разрешаването на ситуацията, но и към момента не са получили възлагане на операция от корабособственика.

"Вера Су" вече потъва, но властите увериха, че е добре укрепен

Според две салвидж компании, участвали в срещата с министъра на транспорта Христо Алексиев, липсата на адекватни действия от страна на турския корабособственик и лошите атмосферни условия могат да доведат до отлагане на акцията по спасяване на кораба.

В среща с представители на застрахователите на кораба и неговия товар транспортният министър е настоял за пълното възстановяване на разходите, направени от страната ни до момента и за в бъдеще.

Няма промяна в състоянието на кораба „Вера Су“ въпреки вълнението от 5 бала

Утре представители на ИА „Морска администрация“, на салвидж компанията и на застрахователите ще направят оглед за актуалното състояние на кораба и ще представят писмени предложения към министър Алексиев за по-нататъшните стъпки по спасителната акция.

След огледа приоритетно ще започне извозване на останалите опасни материали – остатъчното гориво, акумулатори (ГСМ) и др.

Весела Найденова
2250 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Веселинъ 7112136860

2021.10.10 | 21:50

6
Няма турци. Има османци или отоманци.Нешо като герМАНците. Евреи. Нищо повече от цигани евреи. Думата "турчин" е дериват на ТРАК и бива възприета при умишлено предизвиканото от "турците" падане на Османската лъжеимперия. Хитър ход,целил да се впримчи в истината,че Траките(Келтите също са Траки като Българите и Сърбите) са Истината. Да,ама не. Евреите никога не са били Траки. Евреите са унищожители на Траките. Никаква милост за псевдодържавата Турция. Никакъв компромис за тия цигани евреи!!!

2021.10.10 | 18:29

5
Руска подводница се е сблъскала с кораба, докато е карала тръби и рушвети за балакнски паток.
Флдкд

2021.10.10 | 18:25

4
Да ти го туря на министъра. Хващай някоя западна салвидж фирма да го вадят оттам че с бездействието си ще причиниш екокатастрофа. Задръж товара и кораба докато някой не плати. Аман от министри без топки.
катана

2021.10.10 | 18:00

3
Абе има нещо гнило в тая работа,нашите крият нещо,ама ще намирише скоро.
Умномислещ

2021.10.10 | 17:35

2
НЕКАДЪРНИК ЧЕРВЕН,СТИГА РЕВА.ВИНАГИ НЯКОЙ ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН.КРАДЛИВИ,НЕКАДЪРНИ И МЪРЗЕЛИВИ,ЧЕРВЕНИ УРОДИ.
Г

2021.10.10 | 16:55

1
Приказки за наивници

Добави коментар

Водещи новини