Министърът на транспорта: Собственикът на "Вера Су" играе хуманитарен театър

  • 07 октомври 2021 07:35

  • 1804
  • 6
 Министърът на транспорта: Собственикът на "Вера Су" играе хуманитарен театър
© Кадър - Нова телевизия

След точно 17 дни на патова ситуация, вчера спешно евакуираха екипажа на кораба "Вера Су". Моряците бяха изведени по мрежа, над бурното море. А сега предстои български екипаж, начело с новия директор на Морска администрация да поеме командването.

"Собственикът на кораба превръща нещата в един хуманитарен театър. Евакуацията вчера се случи безпроблемно. Екипажът е настанен в хотел в Каварна и им е осигурено всичко. Ние бяхме предварително готови за всичко", казва служебният министър на транспорта Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в.

"Вера Су" вече е без екипаж. Трябва да попитаме собственикът, дали ще осигури нов екипаж. Ако това не се случи, то на този кораб ще се качи само и единствено български такъв. Трябва да се предприемат действия на кораба. Люковете трябва да се отворят, машините трябва да работят, за да могат да продължат действията ни", казва Алексиев.

Български екипаж поема управлението на заседналия "Вера Су"

Според него моряците трябва да бъдат разпитани веднага.

„Ние сме направили абсолютно всичко до този момент. Много се възпрепятствани поради факта, че ситуацията е в природен парк „Яйлата”. Разгледани са и всички варианти за операция по въздух”, добави министърът.

„Някои хора имат много къса памет. Много морски инцидента се случиха назад във времето. Държавата вместо да модернизира единствения спасителен кораб „Перун”, го продаде за 270 хил. лв. миналата година. Нарязаха го на скрап”, добави Алексиев.

„В събота корабът започна да потъва заради големите вълни. Евакуацията, която моряците поискаха е театър, защото корабът вече беше стабилизиран”, казва още министърът.

Калина Христова
1804 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.10.07 | 10:20

6
Тия некадърници с една гемия не могат да се оправят.
tom

2021.10.07 | 09:50

5
na takav nekadarnik kato teb vseki moje da razigrava nomera

2021.10.07 | 08:27

2
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

2021.10.07 | 08:38

4
Ходи се шибай с Бойко, гербераски трол

2021.10.07 | 08:28

3
Комунистите на диктатора Румен Радев не могат един кораб да извадят , какво ли остава да управляват държавата
Platen optimist

2021.10.07 | 07:42

1
A ti igraesh roliata na liubitel

Добави коментар

Водещи новини