Румен Радев: Картината с кораба „Вера Су“ е олицетворение на порочния и разсипнически модел на управление до момента

  • 11 октомври 2021 18:01

  • 12210
  • 193
Румен Радев: Картината с кораба „Вера Су“ е олицетворение на порочния и разсипнически модел на управление до момента
© Булфото архив

В Европа се развихри истинска енергийна криза. На фона на това се очертаха редица предизвикателства пред нашата икономика, политическа система и икономически модел. Това съвпадна с две служебни правителства. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на участието си в 15-та годишна среща на бизнеса и правителството.

„На това служебно правителство се струпаха всички проблеми, които бяха неглижирани и затлачвани в последните 10 г.“, отчете той.

Регистрираха Радев и Йотова официално за изборите, от ИК очакват победа още на първи тур

Президентът коментира проблемите в сферата на „Енергетиката“. Той отбеляза, че не може въобще да се говори за конкурентноспособност в тази сфера.

„Изостриха се проблемите, показаха се всички дефицити. Служебното правителство трябва да взема стратегически решения. Трябва да се каже ясно какъв ще е нашият въглищен преход. Планът за възстановяване и развитие трябваше да се пренастройва към всички предизвикателства. Поздравявам правителството за това, че работи. Има много проблеми, които трябва да е отстранят и това се прави“, отчита Радев.

По думите му ние сега сме сложени в рамки, които са наложени от европейските институции. Затова и трябва да търсим решения на ниво ЕС.

Има и друго предизвикателство, изтъкна той. "Тази криза поставя в нова плоскост отношенията бизнес – държава".

„Много хора искат да има по-малко държава. Държавата трябва да е регулатор, да е гарант за спазване на правилата. Колкото и да е тежко на служебното правителство, то е партньор на българските граждани в тежката криза. Вярвам, че с общи усилия ще излезем от кризата не само икономиката да оцелее, но и да се развие“, обяви държавният глава.

В рамките на форума бяха дискутирани актуални теми и проблеми в сферата на икономиката и техните решения. Цените на електроенергията, Националният план за възстановяване и устойчивост, както и средносрочните и дългосрочните рискове и възможности пред българската икономика ще бъдат основните акценти в предстоящата дискусия.

В годишната среща участваше също премиерът Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Преди участието си във форума, президентът Радев коментира усложняващата се ситуация със заседналия кораб "Вера Су".

Картината на кораба „Вера Су“ е олицетворение на порочния и разсипнически модел на управление до момента. Спрямо тази ситуация служебното правителство направи това, което прави изобщо с държавата – да се опита по някакъв начин да сложи нещата в ред, за да заработи държавата. Това заяви днес в отговор на журналистически въпроси президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Попитан за заседналия край Камен бряг кораб, държавният глава посочи, че служебният кабинет е действал в ситуация на липса на техническа, нормативна, организационна готовност от страна на държавата за спасяване по море. „Всички тези органи, изграждани с годините от предишните управляващи, с хора, назначени от тях, не бяха нито подготвени, нито организирани, нито имаше техника“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и допълни, че служебното правителство е овладяло тази криза, въпреки това и въпреки съпротивлението на корабособственика.

Президентът приветства и усилията на кабинета и министъра на здравеопазването за справяне с разпространението на коронавируса, въпреки „нерадостното наследство и разбитата система на здравеопазване“.

В отговор на въпрос за издигнатия от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с кандидат-президент държавният глава посочи, че с този ход г-н Карадайъ е отправил „послание към своите избиратели, към членовете на своята партия и в опит максимално да ги мобилизира“. „Мисля, че кампанията ще бъде нормална, ако избегнем войната с компроматите“, заяви Румен Радев пред журналисти преди участието си в Годишната среща на бизнеса с правителството.

 


 

Мая Йорданова
12210 193

Свързани новини

Коментари 193

Добави коментар
Демократ

2021.10.16 | 15:37

193
На българския народ трябва обединител какъвто е проф.Герджиков и полковник Невяна Митева а не комунистически разединители като сегашния президент Румен Радев и вице президента Йотова.

2021.10.11 | 18:57

50
Най честният и почтеният управник е Президента Радев, той е кандидата на народа. На предстоящите избори не става въпрос за дясно, ляво и център, а избора е или да преизбираме кандидата на народа Радев или кандидата на олигархичната бизнес мафия на ББ и Доган- Герджиков.
Накева

2021.10.13 | 15:51

192
Честен в ушите! Защо говорите от името на народа???

2021.10.11 | 23:59

186
Идиот.

2021.10.11 | 18:58

53
Фатмака е напълнил гащите и чизмите със кафява зловонна течност от страх пред интелектуалеца и е впрегнал всичките си лайномети да пюят достойния човек. Постоянно бяга от д.е.б.а.т защото всички ще му видят колко му е умствения багаж. Обаче това така или иначе ще имаме нов П-р-е-з-и-д-е-н-т а не пР-Е-З-И-Д-Е-Н-Т на чужда държава.
Тъп

2021.10.12 | 14:41

191
Радефф да отиде и да оправи положението с кораба. Щом е най високо ниво трябва да знае всичко как става.А екипажа на Вера су искали да влязат в инициативния му комитет.хахаха
Инпийчмънт

2021.10.12 | 08:57

190
На малкия к-р и 1 косъм му е виновен....не,не Тодор Живков е виновен за Вера су....некадърници алчни...в затвора те чакат 8 съкилийници...да те онождат неспирно...
Фастер

2021.10.12 | 05:56

189
Сагата с това кану показва единствено ,колк о сте некадърни ,вие и служебното ви правителство!Показва го и положението в държавата!Пълна анархия ,навсякъде!
Аз

2021.10.12 | 02:01

188
Тоя е неспособен. Нищо не е свършил. Професията му е военен. Освен жена си да урежда с два щата друго да е измислил??? И да насочва вината към другите... Аман от тоя изроден спасител, дето знае само как да измъкне баща си от катастрофа и сина си, като сгафи.Тогава се покрива като мишка.
Aaa

2021.10.12 | 00:31

187
Радев, хубаво е, че си го признаваш за порочния и разсипнически модел на управление до момента, с който за няколко месеца потопи България в криза.

2021.10.11 | 23:56

185
Радев - чао!
БЪЛГАРИЯ ПОТЪВА

2021.10.11 | 23:06

184
УВЕРЕНО КАТО " ВЕРА СУ " ПОД МЪДРОТО УПРАВЛЕНИЕ НА РАДЕВ И ПРАВИТЕЛСТВА МУ! ТРЯБВА ДА Я СПАСИМ!!!
Мехмет

2021.10.11 | 22:33

183
Хайде,почна се и той като Тиквун все някой друг му е виновен.

Добави коментар

Водещи новини