Министър Светлан Стоев участва в онлайн събития в Общото събрание на ОOH

  • 22 септември 2021 19:28

  • 366
  • 2
Министър Светлан Стоев участва в онлайн събития в Общото събрание на ОOH
© МВнР

Министърът на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има участва в онлайн събития в рамките на Общия дебат на 76-ата сесия на Общото събрание на ОOH, посветени на справянето с последствията от насилието върху деца по време на криза и съвременните предизвикателства пред демокрацията, съобщи пресцентърът на МВнР.

В рамките на форума на високо ниво "Насилие над деца по време на криза", организиран от България, Люксембург и Ямайка (съпредседатели на Групата на приятелите на детето и Целите за устойчиво развитие), Службата на ООН по наркотиците и престъпността (UNODC) и на специалния пратеник на Генералния секретар на ООН за насилието над деца, са били обсъдени увеличените рискове пред младите хора и възможните начини за ефективен отговор, включително в контекста на пандемията от COVID-19.

Президентът Румен Радев направи видеообръщение пред Общото събрание на ООН

"Днес сме изправени пред множество кризи, засягащи правата на човека на най-уязвимите групи, и в частност на децата. Не бива да допускаме обрат в напредъка, постигнат в тази сфера през последните десетилетия, особено по отношение на достъпа на деца до здраве, услуги, образование и подслон. Усилията за осигуряване на защита срещу всички форми на насилие над деца са от решаващо значение", е заявил министър Стоев.

Той е подчертал, че ограниченията, предприети във връзка с разпространението на коронавируса, могат да доведат до повишен риск от насилие. Мерките за управление на кризата и гарантиране на по-добра защита на правата на децата в рамките на безопасна среда са от решаващо значение в тази посока. Външният ни министър е изтъкнал, че в контекста на кризата от COVID-19 българското правителство е засилило сътрудничеството си с неправителствени организации за защита на децата.

Сред мерките, предприети на национално ниво, той е откроил създаването на специален раздел "Дете" в единния информационен портал за коронавируса, както и денонощна безплатна национална линия за деца, която предоставя достъп до експертния опит на най-добрите детски психолози и педагози. Във връзка с повишеното използване на онлайн платформи при дистанционното обучение са разработени правила за безопасност.

Към Държавната агенция за закрила на детето е създаден консултативен орган "Съвет на децата", с участието на над 250 деца от цялата страна. Също в рамките на Общия дебат на 76-ата сесия на Общото събрание на ООН външният ни министър е представил България в Десетата министерска конференция на Общността на демокрациите (ОД). Тя е била под наслов "Демокрация и устойчивост: споделени цели" и е организирана от Румъния в качеството й на председател на ОД.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
366 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.22 | 21:37

2
Английския на Фатмака е като този на Б -о-р-а-т. Бах ти простия фатмак - чете и пак си личи, че е учил езика в килийно училище. Пък нали се бараше уж, че говори перфектно. Звучеше като "една гаща плява до го ядеш на нашето магаре" Пълна излагация и срам. Ами като не говориш езика по добре ползвай преводач. Няма нищо срамно.
Анонимен

2021.09.22 | 20:19

1
ЧЕ КОМУНИСТИТЕ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ СМЕ СИ ВИНАВНИ САМО НИЕ! ОСТАВИХМЕ СЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА ДА НИ ПРОМИЕ МОЗЪЦИТЕ, ЧЕ ТЕ МОЖЕЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ, ЗА МНОГО ПО КРАТКО ВРЕМЕ ДА НАПРАВЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ! И ГО НАПРАВИХА, ЗА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА Я СЪСИПАХА!

Добави коментар

Водещи новини