Президентът Румен Радев направи видеообръщение пред Общото събрание на ООН

  • 22 септември 2021 08:21

  • 3414
  • 30
Президентът Румен Радев направи видеообръщение пред Общото събрание на ООН
© Getty Images

Безпрецедентните глобални предизвикателства изискват всички държави да подкрепят по-ефективни и съгласувани действия от страна на международната общност. Многостранната дипломация е ключ към общото ни бъдеще и няма алтернатива. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на във видеообръщение към участниците в 76-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации, която се провежда в Ню Йорк.

Държавният глава открои като неотложни задачи пред ООН предотвратяването на разпространението на коронавируса и възстановяването на световната икономика, борбата с климатичните промени, противодействието срещу тероризма и трансграничната престъпност и повишаването на киберсигурността. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на призова за оказване на подкрепа за най-уязвимите от кризите страни и хора по света и припомни, че България  е част от усилията за предоставяне на ваксини на нуждаещите се.

За да увеличим максимално нашия колективен отговор, трябва да изградим устойчивост, подчерта държавният глава.

Българският президент посочи необходимостта и от повишаване на сигурността на веригите за доставки, критичната инфраструктура, енергийните мрежи, както и готовността за пандемии и природни бедствия.

,,Като член на ЕС България подкрепя действията на международната общност за постигането  на трайни решения за бежанците от Афганистан и оказване на подкрепа за страните, които приютяват голям брой от тях'', посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Талибаните поискаха да говорят пред Общото събрание на ООН

Държавният глава отбеляза, че като знак на солидарност България е взела решение да приеме до 70 афганистански бежанци и техните семейства, които са работили за България или мисии на ЕС и НАТО в страната.

Разрешаването на конфликта между Израел и Палестина чрез възраждането на Близкоизточния мирен процес няма алтернатива, отбеляза президентът и призова и двете страни към максимална въздържаност от едностранни действия и провокации, с което да бъде дадена възможност на мерките за изграждане на доверие и диалога. България оценява високо работата на Агенцията на ООН за палестинските бежанци и ще продължи да я подкрепя както политически, така и финансово, подчерта още държавният глава.

Зачитането на човешките права бе откроено от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на като съществен фактор за постигането на устойчивост на сигурността, просперитета и мира. Държавният глава изрази подкрепата на България за приобщаващото образование за децата с увреждания, овластяването на жените и момичетата, правата на хората с увреждания, както и за борбата с антисемитизма, ислямофобията и езика на омразата.

Българският президент посочи също така, че светът се нуждае от реформирана ООН, за да се справи ефективно с многобройните предизвикателства, пред които е изправен и страната ни ще продължи да работи за ефективна Организация на обединените нации, адекватно подготвена да отговори на нуждите на човечеството през XXI век.

България подкрепя цялостната реформа във всички области на дейност на Организацията, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и постави акцент върху политиките насочени към младежта в доклада на генералния-секретар на ООН, защото по думите му именно днешните решения ще оформят живота на бъдещите поколения.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3414 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар

2021.09.22 | 21:37

30
Английския на Фатмака е като този на Б -о-р-а-т. Бах ти простия фатмак - чете и пак си личи, че е учил езика в килийно училище. Пък нали се бараше уж, че говори перфектно. Звучеше като "една гаща плява до го ядеш на нашето магаре" Пълна излагация и срам. Ами като не говориш езика по добре ползвай преводач. Няма нищо срамно.
Пенсионер

2021.09.22 | 10:53

27
Голяма злоба и неверни изкази за достойния ни президент Засрамете се.

2021.09.22 | 12:16

29
Другарю пенсионер оди се еви
Ипийчмънт

2021.09.22 | 11:04

28
Миличък "пенсионер", малко са дори грозните истини за Президента ти......чакай сметка за парно от 500лв...

2021.09.22 | 10:48

26
Кой човек е предизвикал климатичните промени довели примерно до края на последния ледников период? Пълни глупости целящи единствено тирания. Ония в пещерите ли са довули до глобално затопляне тогава и измиране на мамути, мастодонти и др едри бозайници бродили по Земята...
хаха

2021.09.22 | 10:46

25
Много лош английски това ми направи впечатление. А като пилот трябва да бъде перфектен..но уви

2021.09.22 | 10:46

24
Всичките му точки са локумите на марксистите наречени глобалисти. Недоказуеми невидими врагове като клшматични промени и вируси с които уж се борим ама чрез ограничаване на човешки права и свободи т.е. комунизъм от нов вид искат да въведат. Па вие се заблуждавайте и вервайте на квото си искате че искат да ви спасяват и т.н.

2021.09.22 | 10:43

23
Общи приказки и рецитирания
ЕЛЕКТPА

2021.09.22 | 09:45

18
Кауна е срам за България. На тоя свят ден тоя корумпиран плъх ни направи за смях, със сричането си пред целия свят. Всеки неграмотен сиганин би се справи 100 пъти по добре...
Баджанака на Кауна

2021.09.22 | 10:12

22
Радев е един жалък корумпиран смешник, добре че скоро няма да го има.
Обективен

2021.09.22 | 10:06

21
Еййй,ГОЛЯМ РАЗБИРАЧ.ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ,СЕГА ЩЕ ОПРАВЯ СВЕТА.ДОЛЕН ПРОДАЖЕН,КРАДЛИВ, ЧЕРВЕН УРОД.

2021.09.22 | 09:59

19
Нещо за зеления рекет и тока? Нема страх го е.

2021.09.22 | 10:00

20
И освен че нема говорил че трябвало да се борим с климатичните промени. Тоя верно е мунчо.
Радев

2021.09.22 | 09:29

17
Аз съм идиот.Факт!

Добави коментар

Водещи новини