Светлан Стоев прие посланика на Алжир Латифа Беназза

  • 08 октомври 2021 14:38

  • 272
  • 0
Светлан Стоев прие посланика на Алжир Латифа Беназза
©

Министърът  на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има прие посланика на Алжир Латифа Беназза във връзка с приключването на нейния мандат. Бяха обсъдени сътрудничеството между двете държави, потенциалът за развитие на търговско-икономическите отношения, както и конкретни възможности за осъществяване на срещи на високо равнище в бъдеще, когато ситуацията с COVID-19 позволи това.

България отдава голямо значение на връзките с Алжир. От борбата на алжирския народ за национално освобождение досега двустранните отношения се развиват на солидна основа, изградена върху ползотворно приятелство и взаимопомощ.

60-тата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между двете страни следващата година предоставя добра възможност за по-нататъшното развитие на  двустранните връзки и политическия диалог.

‘‘Алжир е наш традиционен и важен икономически партньор в региона на Северна Африка. Надявам се и  в бъдеще двете страни да полагат  необходимите усилия и конкретни инициативи за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество‘‘, каза българският външен министър.

Той даде висока оценка за положените от посланик Беназза усилия за активизиране на двустранните контакти, включително за осъществяване на първата от 1984 г. насам визита на алжирски външен министър у нас през 2018 г.

Министър Стоев информира посланик Беназза, че предлага да й бъде присъдено държавно отличие - орден "Мадарски конник", преди отпътуването й от страната.

От своя страна посланик Латифа Беназза сподели, че чувства България като своя втора родина и когато се завърне в Алжир, ще продължи да работи за развитието на отношенията между страните ни.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини