Хасан Адемов разкри какво ще е средното увеличение на пенсиите след преизчисляването

  • 09 септември 2021 18:39

  • 8121
  • 4
Хасан Адемов разкри какво ще е средното увеличение на пенсиите след преизчисляването
© БНТ

В пенсионната много трудно може да има добри, много добри и най-добри решения. Възможните решения са тези, които се приемат в Народното събрание. Нивата се определят от това какъв е брутният вътрешен продукт, каква е заетостта, какви са доходите на заетите. Ако не искаме да сме последни по доходи в Европейския съюз, трябва да платим тази цена. В случая Народното събрание плати тази цена. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

Ние от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с предложихме като единствена антикризисна мярка, свързана с COVID кризата, тези 120 лева, които се получават към пенсията в момента. Пред кризата всички са равни. Това предложение не е свързано с осигурителния принос, то е COVID мярка, заяви Адемов.

Той уточни, че след преизчисляването на пенсиите всички пенсии ще бъдат увеличени средно с 12,5%, а средното увеличение на пенсиите ще бъде с 64 лева.

При актуализацията на бюджета трябваше да се намери този тънък баланс, в който да се намери тънкия баланс, така че средствата да стигнат до всички, които са засегнати от COVID кризата. Ние сме удовлетворени от факта, че през последните 30 години сме били последователни в поддържането на фискалната сигурност и евроатлантическата общност. Много пъти сме сатанизирани, но когато има нужда от фискална стабилност, всички партии се обръщат към нас, посочи депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Пенсиите ще бъдат преизчислени от 25 декември, решиха окончателно депутатите

Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва отрече увеличението на пенсиите да е с предизборна цел. С увеличение на пенсии не се печелят избори. Например през 2008 г. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е направи преизчисляване на пенсиите, а на следващата година изборите бяха спечелени от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Никой да не се заблуждава, че със социални плащания може да обърне нагласите на българските граждани, подчерта той.

По думите му в момента дефицитът в пенсионната система е над 6 млрд. лева.

Трябва да бъдат проведени такива реформи, че брутният вътрешен продукт да се увеличи, за да разчитаме на по-високи нива на пенсиите в бъдеще. Всичко останало е илюзия. Без високи доходи на базата високите технологии, на зеления пакт, няма как да разчитаме на нещо, което да доведе автоматично до увеличение на пенсиите, каза още Адемов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8121 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ВИНКЕЛ

2021.09.09 | 20:54

1
А бе, този БЪЛГАРИН ли е?
Platen optimist

2021.09.10 | 07:57

4
Da be , drugaria Bademov.

2021.09.09 | 21:15

2
Ти какъв си

2021.09.09 | 21:30

3
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

Добави коментар

Водещи новини