Георги Свиленски за решението за пенсиите: "Татко ще ти купи колело, ама друг път"

  • 09 септември 2021 18:06

  • 3172
  • 14
Георги Свиленски за решението за пенсиите: "Татко ще ти купи колело, ама друг път"
© БТВ

Когато един парламент не знае какво трябва да го свърши и как да го свърши, когато една политическа сила изневерява на обещанията, които е дала, се стига до тези неща. Трябва да отклониш вниманието с такива сцени, които не са удовлетворили нито един български гражданин. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Георги Свиленски по повод днешния скандал в парламента между "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" и "червените".

Според него, днешното окончателно решение на парламента, с което преизчисляването на пенсиите влиза в сила от 25 декември, а не от 1 октомври, е поредното некоректно отношение към българските пенсионери. Това поредната заблуда и лъжа от някои партии, заяви Свиленски.

В последните 4 г. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е неизменно внася предложение за преизчисляване на пенсиите към средномесечния осигурителния доход за 2018 г. Това предложение щеше да донесе справедливост. Днес нашето предложение беше отхвърлено, а беше прието предложението на Министерски съвет. Логично беше да подкрепим това предложение, защото пенсиите не са преизчислявани отдавна. Предложенията на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с за добавки нямат нищо общо с пенсионната система, но подкрепихме предложението за по-високата сума. Изведнъж се оказа, че преизчисляването няма да бъде от 1 октомври, а от 25 декември. Иначе казано, "Татко ще ти купи колело, ама друг път". Пенсиите не са преизчислявани от 2008 г. Не знам какво стана между първо и второ четене. Парите ги има, но не искат да ги дадат. Не знам защо, това трябва да кажат тези, които подкрепиха преизчисляването да е от 25 декември, а не от 1 октомври, посочи социалистът.

Пенсиите ще бъдат преизчислени от 25 декември, решиха окончателно депутатите

Георги Свиленски коментира и евентуалното създаване на политически проект на служебните министри Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Президентът каза, че в България не е време за поредната партия и че трябва да се гледа за по-широка платформа, която да събере гражданската енергия. Аз смятам, че именно партиите са платформите, които събират гражданската енергия. Приемам думите на президента като отклоняване на точния отговор. Ако не подкрепяш конкретен проект, какво се разбира под тази платформа? По-големият проблем е, че двамата министри не дават отговор ще правят ли политически проект. Ако ще правиш политически проект, нямаш място в Министерски съвет, откъдето да правиш агитация, подчерта зам.-председателят на ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България".

По думите му в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има сигнали, че има опити за отцепване на хора от левицата, които да се влеят в структурите на евентуалния политически проект на Петков и Василев.

Никой, който е тръгнал да прави нещо на гърба на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, не е правил история. Да си търсят други, със структурите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да успеят, заяви Свиленски.

Социолог: Петков и Василев са на вълната, може да "взривят" изборите


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3172 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2021.09.10 | 08:26

14
ВМЕСТО МНОГО ДА ЗНАЕТЕ СЕ СТЯГАЙТЕ ЗА 4ТО МЯСТО НА ИЗБОРИТЕ,НО И ТО ВИ Е МНОГО.НИЩО СОЦИАЛНО НЯМА В БСП.
Да де!

2021.09.09 | 22:22

13
Ама ще е електрическо :)

2021.09.09 | 21:02

11
Някой да е чул нещо за айдуците Черепа...Баневи....Цветан Василев....Стайкови...май Румен Радев ги покрива а?
Няма май тука!

2021.09.09 | 22:21

12
Направо са си партия!

2021.09.09 | 20:58

10
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана

2021.09.09 | 20:57

9
Комунисти равно на Фашисти едно към едно,

2021.09.09 | 20:54

8
Абе, царвул циганин не,си, това, което,си, Мутра гнусна червена

2021.09.09 | 20:53

7
Абе, царвул циганин не,си, това, което,си, Мутра гнусна червена

2021.09.09 | 20:48

6
Абе, царвул циганин не,си, това, което,си, Мутра гнусна червена

2021.09.09 | 20:34

5
Абе, царвул циганин не,си, това, което,си, Мутра гнусна червена

2021.09.09 | 19:45

3
Помните ли коя партия съсипа пенсиите по времето на Виденов? Борбата срещу комунистите трябва да е с всички средства.
Анонимен

2021.09.09 | 20:07

4
Напълно вярно! Пълна подкрепа!

Добави коментар

Водещи новини