Гледай на живо

Ники Михайлов и Иван Горанов се завръщат в титулярния състав на Левски за гостуването във Враца, "сините" търсят първа победа в първенството

Скандали, напрежение, напускане на залата и четири временни комисии белязаха първия работен ден на НС

  • 22 юли 2021 15:07

  • 15968
  • 155
© Булфото

Народните представители в 46-ото Народно събрание откриха първия си работен ден, след като вчера приключи тържествената част с полагането на клетва и избирането на председател и заместник-председатели на парламента.

"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" излъчи контактно лице за разговори за конституционна реформа, с която да се прекрати предсрочно мандатът на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във като главен прокурор, обяви в декларация от името на групата съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Става дума за доц. Атанас Славов като контактно лице.

,,Ще ви изпратим днес писмена покана всяка група да излъчи такова контактно лице. Да организираме обща публична дискусия, на която всяка парламентарна група да заеме своята позиция за конституционна реформа", уточни той.

Лют скандал между ДПС и ДБ за "Росенец" и "Буджака"

По думите му целта е да се обсъдят и всички други важни теми в съдебната власт.

Време е да започнем сериозна дискусия по необходимостта от дълбока конституционна промяна в българското правосъдие, особено по отношение на прокуратурата, посочи Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че" подкрепя становището на Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския и на ПГ на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". Нещо повече - ние сме твърдо "за" публичност на заседанията на Висшия съдебен съвет. Ще участваме във всеки един дебат за правосъдна реформа и ще я направим заедно с всеки един от тези, които всъщност искат независимо правосъдие, заяви заместник-председателят на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че" Николай ХаджигеновНиколай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971.

Когато няма публичност, има тайни. Тайните пораждат тиранията - това, в което живяхме последните 12 години. Ние няма да го допуснем, категоричен е Николай ХаджигеновНиколай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971.

Той влезе в задочен спор с преждеговорившия Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, който също реагира на декларацията на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

,,Независима съдебна система? Вие сериозно ли? Само че някои от нас познаваме съдебната система добре, познаваме я отвътре, знаем как работи, не отвън. Говорим за независимо правосъдие, дами и господа, не за независима съдебна система. На първо място ВСС, както и процедурата по "Магнитски" не са обвинения - презумпция за невиновност'', отбеляза още Хаджигенов. По думите му това не е наказателен процес.

Той коментира, че всяка една политическа сила в последните 32 години "бърка с мръсните си ръце" в правосъдието с една единствена цел - да овладее прокуратурата - съвсем успешно, и частично успешно по отношение на съда.

Причината, поради която ние сме тук, ние, обикновените граждани, които бяхме на площадите, е правосъдие. Няма да оставим ВСС в този му състав да продължи да прави свинщините, които прави, закани се Николай ХаджигеновНиколай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971.

Междувременно депутатите създадоха временна комисия за изработване на проект на правилник за дейността на 46-ото Народно събрание. Неин председател стана Виктория Василева от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен". Комисията следва да изработи проекта в срок до 27 юли включително. Депутатите могат да правят предложения за изменения в срок до два дни от предоставянето му. Комисията се състои от 18 народни представители - по трима от всяка парламентарна група.

Христо Иванов: Още утре ще се гледа предложението ни за създаване на комисия "Росенец"

Впоследствие след бурни дебати в пленарната зала бе формирана и временната анкетна комисия за "Росенец". "За" бяха 193 депутати, "против" - един ,12 се въздържаха. Калоян Янков от ДБ стана председател на комисията, а Светослав Колев от "Изправи се БГ!Ние идваме!" негов заместник. Комисията ще работи три месеца и е на паритетен принцип - по двама народни представители от група. Депутатите в нея трябва да установят дали има нарушения при изграждането и експлоатирането на обекти в лесопарк "Росенец", отговорността на компетентните органи, които е трябвало да премахнат незаконните постройки, както и да им се потърси отговорност. Комисията ще проучи също действията на НСО на 7 юли м.г.

Народното събрание удължи работното си време с два часа. Това решиха депутатите по предложение на Виктория Василева от ПГ "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен". "За" бяха 114 народни представители, 36 - "против" и въздържали се 15.

Парламентът създаде и временна комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства, свързани с прилагане на специални разузнавателни средства /СРС/ на протестиращи граждани, опозиционни лидери и членове на политически партии от опозицията. За председател беше избран Николай ХаджигеновНиколай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971 от "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че", който беше инициатор на комисията и ръководител на протестите миналото лято. Комисията се създава на паритетен принцип - по двама представители на всяка парламентарна група, и срокът на работа е три месеца. Кандидатурата на Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, за член на комисията беше гласувана отделно и отхвърлена със 79 гласа "за", 135 "против" и 1 въздържал се. Предложението за отделно гласуване направи Стоян Мирчев от "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" с аргумента, че бившият министър на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, е в конфликт на интереси.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, се обърна към депутатите, че си е мислела, че 45-ото НС е стигнало дъното, днес обаче забелязвала, че продължават да дълбаят.

,,Няма пречка ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на да предложи друг свой кандидат'', обясни председателят на 46-ото НС Ива Митева.

От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в обаче обявиха, че няма да предложат друг представител. По-късно Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за си направи отвод от комисията и обяви, че ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на няма да участват в нея.

След напускането на представителите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в депутатите отново създадоха Временна комисия по ревизията. Комисията е предложена от "Изправи се БГ!Ние идваме!" и цели да установяви на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, дружества с повече от 50 на сто държавно и общинско участие и местните власти през последните пет години. Комисията ще оглави Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че" За заместник-председател на комисията бе избран Борислав Сандов от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Снимки: Булфото

Novini.bg
15968 155

Коментари 155

Добави коментар
Данъкоплатец

2021.07.23 | 03:15

155
Днеска тия така наречени депутати за 5 лева работа несвършиха. С наште пари цял ден се разправяха кой кого бил миналата година. Това ли са проблемите на държавата , затова ли влязохте в парламента.Измамници! Всички сте там и харчите наште пари. А за грамотността и за езика няма и да коментирам.

2021.07.22 | 17:52

144
Закривай с една дума

2021.07.22 | 18:31

154
На п.Ачаврата е време да и направят ревизия на главата.

2021.07.22 | 17:51

143
Защо ...Защо Гешев...защо Демократична България и ИСМВ.... слугите на Черепа и Цв.Цветанов искат да го отстранят ?????????

2021.07.22 | 18:30

153
Щото нема ни едно спечелено дело, а по всичките му производства има присъди... Срещу прокypатурата за некадърност и правна неграмотност
А..в..,

2021.07.22 | 17:58

147
Събота всички на масов протест.Изчегъртваме болшевизъм в парламента.....

2021.07.22 | 18:29

152
Всичките 50 гейбераста ли ще се съберете, да пратим ШИБАЧА да ви нашиба, барем ви олаби.
Янаки Стоилов

2021.07.22 | 18:06

151
Е от бандитите на червената мафия....,с която държавата се бори над 9 години....и я пребори...сега варварите искат пак да ни върнат в 2006- 7 - 8- 9 година..
Янаки Стоилов

2021.07.22 | 18:06

150
Е от бандитите на червената мафия....,с която държавата се бори над 9 години....и я пребори...сега варварите искат пак да ни върнат в 2006- 7 - 8- 9 година..
Янаки Стоилов

2021.07.22 | 18:05

149
Е от бандитите на червената мафия....с която държавата се бори над 9 години....и я пребори...сега варварите искат пак да ни върнат в 2006- 7 - 8- 9 година..
А..в..,..

2021.07.22 | 17:58

148
Събота всички на масов протест.Изчегъртваме болшевизъм в парламента.......
А..в..,

2021.07.22 | 17:57

146
Събота всички на масов протест.Изчегъртваме болшевизъм в парламента.....
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.07.22 | 17:12

116
Целият вътре сух! Хахахаха
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.07.22 | 17:53

145
Искам да ти чувам писъците, депесарче! Хахахаха
бойка борисов

2021.07.22 | 17:17

117
Шибай майка си в гъза червей

Добави коментар

Водещи новини