ЦИК обяви избраните депутати в 45-тото НС

  • 10 април 2021 20:04

  • 33137
  • 18
ЦИК обяви избраните депутати в 45-тото НС
©

Централната избирателна комисия обяви избраните депутати в 45-тото Народно събрание.

Избирателната комисия уточнява, че кандидатите, които са избрани в два многомандатни района, са длъжни да обявят от кой ще влязат. В случай, че кандидатът не подаде писмено заявление от кой район избира да стане депутат, комисията ще го обяви за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран. В неделя трябва да бъде публикуван и окончателният списък на представителите в 45-то Народно събрание.

Половината от партиите влизат за първи път. Част от новите народни представители са добре запознати с парламентарния живот, съобщава bTV.

ЦИК извади от списъка на избраните депутати шестима от ДПС и двама от ГЕРБ - СДС, сред тях и Борисов

Други за първи път ще застанат зад депутатските банки. "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" - формацията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е една от най-новите в регистъра на българските политически партии. Трифонов и двамата му заместници - Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев ще представляват народа за първи път. Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от вкарва в парламента две добре познати лица - ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров, със стаж и в законодателната, и в изпълнителната власт, и Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, който беше два пъти министър на правосъдието. При другата нова формация - "Изправи се! Мутри вън!" - начело са Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в, които в миналото имат по няколко депутатски мандата зад гърба си.

За разлика от тях Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, протестирали цяло лято пред сградата на Народното събрание, за първи път ще влязат в нея като народни представители. Не всички лидери на "старите" партии ще видим в парламента.

Хаджигенов се врътна, приема подкрепа от БСП и разцепи "Изправи се! Мутри вън!"

Председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, както стана ясно, се отказа от депутатското място. Зад банките в Народното събрание обаче вероятно ще застанат 12 негови министри.

Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за ще бъде народен представител, в парламента влизат и 9 души от Изпълнителното бюро на социалистите. Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, и 16 представители от Централното оперативно бюро на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с също ще са депутати.

Пълният списък на новите депутати може да видите тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
33137 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2021.04.10 | 20:17

1
Защо ги ограби хората всичко синьо стана, как не те е срам нещасник
Българин

2021.04.10 | 20:35

2
Много проста сметка - ГЕРБ и ИТН и болшевизмът ще приключи в БЪЛГАРИЯ веднъж ЗАВИНАГИ! Лошото е, че в ИТН сигурно има много бесепе.дерастки ченгета, които ше разрушат партия както стана едно време със СДС! Иначе казусът изглежда доста лесен, ако ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ се наложат срешу русофилистичните подлоги! ГЕРБ например трябва да се очисти от другари като Томи Дончев - абсолютно спяша клетка на БКП-БСП!
????

2021.04.10 | 20:43

3
Добре де, КОЛКО депутати имат в парламента "герб" и КОЛКО "сдс", ще КАЖЕ ли някой?! Освен "Другаря" Христов, ДРУГ от "сдс" ИМА ли????!!!

2021.04.10 | 22:20

9
Не сдс смачка герб.Да да.

2021.04.10 | 22:19

8
Никога няма да кажат,герб смаза сдс.
Запознат

2021.04.10 | 21:29

4
Не! И стига се интересува от едно и също, че си адски досаден! И сега като разбра какво ще направиш!?
аванти попули

2021.04.10 | 21:30

5
Амиии аз само ще ходя на избори ха, ха, ха
Един

2021.04.10 | 21:34

6
Като гледам си мисля, че суверена ще е на поправителен изпит скоро!
Victoriaa22

2021.04.10 | 21:36

7
­­В­­­и­­ж­­­т­­­е­­ ­­­м­­­о­­­я­­т­а­­­ ­­­т­­и­й­н­­­ ­п­у­­­т­к­а­ ­­-­­­ ­­W­­W­W­­­.­­­B­­­G­­­1­7­.­­­C­­L­­­U­B­­­

2021.04.10 | 22:47

10
Президентска република ! Президент РАДЕВ ! Борисов под следствие и оттам в затвора ! В България операция по тотално зачистване на държавните институции !
Fresa

2021.04.10 | 23:55

11
Borisov omri kotaco
SLAWUCA LIOGE MALKi SIGANETA Po DUPETATA

2021.04.11 | 00:02

12
МВР Преименувано от Народна МИЛИЦИЯ на Национална ПОЛИЦИЯ ! Подлежат на ЛИКВИДИРАНЕ по ЧЛЕН 8 от БЪЛГАРСКИ ЗАКОНИ ТОРЕ: "За Измяна на Държавата се УБИВАТ не само Виновните,но и Техните Най-Близки Родственици" Член на ДС-УБИВА се Потомството ! Член на БКП-УБИВА се Потомството ! Член на МВР-УБИВА се Потомството ! Член на ДАНС-УБИВА се Потомството ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! КАЗАХ !
SLAWUCA LIOGE MALKi SIGANETA Po DUPETATA

2021.04.11 | 00:15

13
МВР Преименувано от Народна МИЛИЦИЯ на Национална ПОЛИЦИЯ ! Подлежат на ЛИКВИДИРАНЕ по ЧЛЕН 8 от БЪЛГАРСКИ ЗАКОНИ ТОРЕ: "За Измяна на Държавата се УБИВАТ не само Виновните,но и Техните Най-Близки Родственици" Член на ДС-УБИВА се Потомството ! Член на БКП-УБИВА се Потомството ! Член на МВР-УБИВА се Потомството ! Член на ДАНС-УБИВА се Потомството ! КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК ! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК ! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! КАЗАХ !

Добави коментар

Водещи новини