Харизанов разкри какви рискове крият едно служебно правителство и нови избори

  • 09 април 2021 15:13

  • 7255
  • 31
Харизанов разкри какви рискове крият едно служебно правителство и нови избори
©

Георги Харизанов е изпълнителен директор на телевизия „Европа“, член на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и основател на Института за дясна политика. Ето мнението на експерта за следизборната обстановка у нас в интервю за "Марица".

- Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отправи интересна оферта към Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в да му помогне с депутати за съставяне на кабинет. Как тълкувате думите му?

- Като думи към цялата политическа класа, а не само към г-н Трифонов. При цялото ми уважение - засега не провиждам "Имат такъв народ" (ИТН) като другия голям полюс в политиката, за да чертаем схеми за диалог между двамата единствени лидери в България. Нека имаме предвид, че засега Борисов описва само вариантите за политическо развитие пред сегашния парламент, а още не е започнал да изброява проблемите и спешните решения, които трябва да бъдат взети. Тогава картината би станала още по-сложна и би изглеждала още по-нерешима от нови политици, повечето от които - с нулеви опит, контакти и международен авторитет. И не го казвам с лошо, това е просто факт.

ЦИК обяви окончателното разпределение на мандатите в новия парламент

- В неделя премиерът предложи експертен кабинет с широка подкрепа. Защо промени позицията си с призива към партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в да поеме своята отговорност?

- Не споделям тезата, че е предложен експертен кабинет. Предложението беше всеки да даде най-добрите си експерти и да се състави силно правителство. Най-добрите експерти в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са политически лица и водачи на партийна листа. Това не е оферта за експертен кабинет.

- Означава ли това, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в твърдо не вижда вариант да направи кабинет със своя мандат?

- Не. Някак бързо се забрави, че това беше първото ясно изразено намерение от страна на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това е и отговорността на първия. Има време за консултации, преговори, осъзнаване на новите реалности и наместване на новите политически баланси, за да се види дали кабинет с мандат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е възможен в сегашния парламент. А и честно казано, засега не видях друг работещ и солиден вариант, бидейки наясно с всички настроения срещу нов мандат на Борисов.

- Какви рискове крие едно служебно правителство и нови избори? Има ли наистина опасност от спиране на еврофондове или други пари по международни програми?

- Само по себе си служебното правителство, макар и отживелица, не крие никакви рискове. Рисковете са във времето, в което се намираме. Рисковете са в късите срокове, в които хора, пак казвам - с експертиза, международни контакти и международно доверие, да гласуват изключително важни решения тук и впоследствие да ги защитят пред ЕС и ЕК. Това, нека знаем, е абсолютно невъзможно в условията на разпуснат парламент и току-що сформирано служебно правителство без законодателна инициатива, съставено от хора без нужните опит и авторитет.

- Едни евентуални нови избори се очертават в периода юли-август, когато хората са по морета. От друга страна пък, доста емигранти са си у нас. Как ще се отрази това върху активност и резултати?

- Нямам отговор на въпроса защо всички, според които ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са загубили изборите и са паднали от власт, искат нови избори, вместо да се захванат да управляват и да изпълняват обещанията си. Вие имате ли? - Съмнявам се.

- Доста социолози предрекоха, че при нови избори след 3 месеца партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в може да яхне вълната и да излезе на първо място. Споделяте ли мнението им?

- Твърде рано е да се изгражда устойчиво мнение за ИТН като траен политически субект с твърд електорат и устойчива подкрепа. Поне за мен. Не обичам прогнозите и развитието на тези избори показа защо.

- Възможно ли е ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да се коалират при евентуална смяна на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за от лидерския пост и смяна на курса при червените?

- Едно от нещата, които харесвам у Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, казвам го без грам ирония, е твърдото позициониране като преграда срещу широка коалиция. Не считам, че такава коалиция е работеща в наши условия и ще се състои в нещо друго, освен в безспирно състезание по топене на другарчето и в яростно състезание по бъркане в кацата с държавен мед. Партиите ни, особено тези вдясно, са твърде крехки по отношение на електоралната подкрепа, ако се докоснат до социалисти. Кливиджът комунизъм-антикомунизъм вече не е актуален, но в никакъв случай не е забравен. И от двата си полюса.

- Възможна ли е въобще коалиция между т.нар. партии на протеста, след като останалите не споделят идеите на Слави за ВНС, орязани субсидии и 120 депутати?

- Всичко е възможно. Математическата сметка не излиза, това първо, и второ - партиите на протеста са всъщност една партия и две коалиции. ДБ има четири съпредседатели. ИСМВ и аз не знам колко, но май пак са поне четирима

- Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, двамата от триото и Димитър Делчев.

Е, как ви звучи на вас 100 депутати да имат 9 партийни лидери, които всеки ден и за всяко решение трябва да стигат до консенсус?

След което да занесат този консенсус на останалите подкрепящи ги депутати от омразните системни партии и да го договорят и с тях, за да имат кворум и нужните гласове? Поне за мен това е леко налудничаво. Не знам.

- Според вас възможно ли е въобще да бъде съставен какъвто и да е кабинет от новия парламент? Или твърдо се отива на нови избори и служебно правителство?

- О, разбира се, че е възможно. И в трите системни, и в новите парламентарни групи има хора с нужните качества. Защо да е невъзможно? Въпрос, отново да повторя, на ясно осъзнаване на новите политически реалности и важността на решенията, които спешно трябва да бъдат взети у нас и впоследствие - защитени пред ЕС и Еврокомисията.

- Как политическите турбуленции ще се отразят на президентските избори? Кога ще видим кандидат срещу Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, независимо от коя от партиите бъде издигнат?

- Кандидат ще видим наесен. Андрей Райчев беше казал скоро, че който състави правителство - той ще избере и президент. Съгласен съм, остава да видим отговора.

- Все пак оценка - кой спечели изборите на 4 април, кой е големият губещ?

- Изборите ги спечели ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, към печелившите подреждам ИТН, разбира се, както и ДБ. Големият губещ е БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, тук няма никакъв спор. Всъщност сегашната БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е най-големият губещ в историята на партията, за което лидерите дължат страшно много отговори на електората си.

- Какво докара на партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в толкова много гласове?

- Комплексен въпрос. Бунт срещу системата, изключително популярен човек начело, гласуване напук на партиите и с усмивка на лице от страна на млади и поначало аполитични хора, дежурното недоволство на неуспелите да се справят с живота... Причините са много и солидни, поради което глуповатите еднопластови заигравки с музикални стилове и ниска култура са твърде несериозни.

- Не мога да отмина темата, Бог да го прости, Георги КоритаровГеорги КоритаровГеорги Стоянов Коритаров е един от най-известните български журналисти.  През 1979 г.... Води предаване във вашата телевизия, на другия ден не е между живите… С какво ще го запомните?

- С него самия. Жоро е твърде велик интелект и твърде сложна личност, за да бъде описан с изброяване на няколко случки или качества. Отиде си една епоха в българската журналистика, един непостижим интелект и човек с огромен глад за нови знания и познанства, същевременно успяващ да отдели всекиму нужното време и внимание. И то с изключително фини възпитание и маниери, а не от пиедестала на славата и легендарния си статут. Велик човек. Незабравим, недостижим и незаменим.

Novini.bg
7255 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар

2021.04.09 | 16:49

14
Бягайте всички политици участници в играта Ковид19 и геноцида спрямо НАРОДА на България!Бягайте, чака ви най лошото, ЗАТВОР!
DMX

2021.04.18 | 22:40

31
ТИ СИ МНОГО МАЛОУМЕН , БЕ КРЕТЕН ...
Баче Кико

2021.04.09 | 19:01

26
Оо, и еб.анйе ще има, за черепарските подлоги!
Amandaa23

2021.04.11 | 03:27

30
­­В­и­­ж­­т­­­е­ ­­­м­­­о­я­­­т­­­а­­ ­т­­и­й­н­ ­­­п­­­у­т­к­­а­­­ ­-­­­ ­W­­­W­W­­­.­­B­­G­1­7­­­.­­­C­L­­U­­B­­­
Crystala23

2021.04.10 | 03:52

29
­­­В­­­и­ж­­­т­­е­­­ ­м­­­о­­­я­т­­а­­ ­­т­и­­й­н­­­ ­­п­­­у­­т­­к­а­ ­-­ ­W­­­W­W­.­­­B­­G­1­7­.­­C­L­­­U­­­B­­
Amandaa18

2021.04.10 | 03:50

28
­­В­­и­­ж­­т­е­­ ­­м­о­­­я­т­­­а­­­ ­­­т­­­и­й­­­н­­­ ­­п­у­­­т­­к­­­а­ ­-­ ­­­W­­­W­­­W­­­.­B­­G­­1­­7­.­C­L­U­­B­­­
Факт

2021.04.09 | 19:01

27
ГЕРБ е номер едно! Гумен Гадев е лайно!
Абе, Славуца е загубил на село!

2021.04.09 | 18:59

25
Знаят си го те туй келеменце, дето шмъркало е бело и е еб.ало козичките на село :)

2021.04.09 | 16:50

15
Бягайте всички политици участници в играта Ковид19 и геноцида спрямо НАРОДА на България!Бягайте, чака ви най лошото, ЗАТВОР!
Гумен Гадев

2021.04.09 | 18:58

24
В Русия съм ...
До новини бг

2021.04.09 | 16:58

16
Както винаги безименни,върли пазители на Радев,триещи всичко,което би могло да накара някой да се замисли.Вие сте новата Библия,която доведе до умствена инфекция при много хора,но забравихте Всемирният Закон за Съществуването.

2021.04.09 | 17:42

20
Яко мечтаят тези гербаджии. Чакайте още не е заигрла метлата.
Аа

2021.04.09 | 18:57

23
Не метла а тояга ще играе, подлого черепарска!

2021.04.09 | 15:47

7
Голем риск има крадецът от "Напоителни системи" да го изпъдят от двуетажната къща, за която плаща 400 лева наем на Софийска община и да си търси работа. А той, завалията, не е свикнал така...

2021.04.09 | 17:49

22
Ще се озори, да.

2021.04.09 | 15:42

5
Криминалната биография на Георги Харизанов започва още през 1997 г., когато е на 19 г. При пътно-транспортно произшествие автомобилът му е ударен от друга кола и Харизанов заставя колегата си да подпише запис на заповед за 400 долара заради щетите, или поне такива обяснения дава 15 г. по-късно. Потърпевшият обаче подава жалба за рекет и срещу Харизанов тръгва първото дело за престъпление от общ характер. Осъден е условно, но през 2011 г. си вади документ, че е реабилитиран. Тогава той вече работи в съвета на директорите на държавното предприятие „Агроводинвест“. През ноември същата година от министерството на земеделието го назначават в борда на „Напоителни системи“ ЕАД. Той обаче премълчава пред министъра факта, че вече е осъждан и че има две висящи обвинения – за заплаха с убийство към млада жена и за кражба на 53 000 лв., извършена през 2001 г. от сейф на строително дружество. Тогава Харизанов все още е в изпитателен срок на условната присъда за рекет. Работи като търговски директор във фирмата на арх. Дамян Стоянов СТОА и часове преди обира е внесъл няколко хиляди в касата. Привлечен е като обвиняем, защото негов пръстов отпечатък е открит по стъклена витрина в кабинета на управителя на фирмата, където никой от служителите нямал право да припарва.

2021.04.09 | 17:49

21
Дай и абзаца за откраднатите тръби от Напояването.
Баба Петра

2021.04.09 | 16:08

9
Все си мислех,че само у наше село,сме клюкарки и си врем носа където трябва и не трябва,ама тоя без снимка и анонимен ни удря у земята...Вече ще спя спокойно...Даваме му първо място и приза"Най-велик клюкар и интригант" Ха,честито!

Добави коментар

Водещи новини