Плевнелиев отива в САЩ за седмица

  • 10 май 2012 20:29

  • 950
  • 2
Плевнелиев отива в САЩ за седмица
©

Следващият вторник президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще предприеме амбициозно пътуване из Съединените щати с осем излитания и кацания за седмица, съобщава БТВ.

За първи път новият правителствен самолет ще прелети Атлантическия океан. След 14 часа полет в Сиатъл президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще се види с Бил Гейтс. Един от най-богатите американци ще му даде съвети как да привлича инвестиции. Част от програмата на президента съвпада с втората посланическа бизнес-обиколка в САЩ.

Американският посланик в България ще води обиколката през Остин, Лос Анджелис, Сиатъл и Сан Хосе. "Тази година очакваме бизнес-обиколката да отбележи същия, ако не и по-голям успех в увеличаването на търговията и новите американски инвестиции в България", заяви Джеймс Уорлик. По думите му инвестициите биха могли да бъдат в областите на енергийната ефективност и биотехнологии.

Един от най-интересните дни ще е посещението в Силиконовата долина. Президентът ще мине през Google и Научноизследователския център на НАСА и ще се срещне с шефа на Сиско.

В Чикаго Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще отдели един ден на българската общност, след което на 20 и 21 май ще се включи в срещата на върха на НАТО в Чикаго. По време на общата снимка и работната вечеря той може да размени реплики с Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият.

В САЩ с президента ще пътуват външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 и министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
950 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.05.11 | 19:34

2
Отивайте и не се връщайте

2012.05.11 | 19:34

1
Инструктаж даа.......вървете се поклонете на господарите си

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини