Плевнелиев на среща с Бил Гейтс и шефа на "Сиско"

  • 19 април 2012 20:52

  • 1150
  • 0
Плевнелиев на среща с Бил Гейтс и шефа на "Сиско"
©

По време на визитата си в САЩ президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще се срещне с един от най-богатите хора на света - Бил Гейтс, съобщава "24 часа", позовавайки се на информация  от прессекретариата на държавния глава.

Плевнелиев ще е в САЩ от 15 до 21 май. Ще се види и с Джон Чембърс, президент на корпорацията "Сиско", пише още "24 часа".

150 българи ще се грижат дистанционно за IT инфраструктурата на световни корпорации на 3 континента. Това става от командния център за критични процеси на "Хюлет-Пакард", който бе открит вчера в София. От него ще се следи работата при земетресения, цунами, тероризъм, кибератаки, обобщи Плевнелиев, който направи "електронно рязане на лента" с натискането на бутон.

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик оприличи командната зала като център на НАСА. Според президента можем да станем световен играч при високите технологии, но е нужна и държавна подкрепа чрез IT клъстери.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1150 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини