Плевнелиев се среща с британската кралица

  • 17 март 2014 08:06

  • 1714
  • 7
Плевнелиев се среща с британската кралица
© Булфото

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение във Великобритания от днес до 19 март. Визитата ще продължи политическия диалог между България и Обединеното кралство на най-високо равнище и има за цел активизиране на двустранните търговско-икономически и инвестиционни отношения.

В рамките на посещението държавният глава ще бъде приет на аудиенция от Нейно величество кралица Елизабет Втора и ще проведе срещи с представители на британското правителство, с бизнеса от Великобритания, както и с представители на  българската общност в Обединеното кралство.

Днес президентът Плевнелиев ще има срещи с председателя на Камарата на общините в британския парламент Джон Бъркоу и с президента на Европейската банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти. Държавният глава ще се срещне с представители  на българската общност в Лондон и Българския Сити клуб в британската столица.

На 18 март държавният глава ще разговаря на аудиенция с кралица Елизабет Втора в Бъкингамския дворец. Президентът  Плевнелиев ще открие българо-британски бизнес форум, ще има срещи с министъра на външните работи Уилям Хейг и с държавния министър по професионалните умения и предприемачеството Матю Ханкок.

В качеството си на патрон на "Международната награда на херцога на Единбург"- България президентът ще се срещне с  председателя на Борда на директорите и с членовете на Управителния съвет на Фондация "Международна награда на херцога  на Единбург". Росен Плевнелиев ще посети и училище в Лондон, където ще се срещне с млади хора, участници в програмата на  Международната награда.

На 19 март президентът Плевнелиев ще изнесе лекция в Кралския институт за международни отношения "Чатъм хаус",  посветена на европейската и евроатлантическата интеграция на страните от Югоизточна Европа. Държавният глава ще се срещне с  вицепремиера на Обединеното кралство Ник Клег, с държавния секретар по европейските въпроси в Министерството на външните  работи Дейвид Лидингтън и със заместник-държавния секретар по въпросите на децата в Министерството на образованието Едуард  Тимпсън.

Президентът Плевнелиев ще има среща и с Джоан К.Роулинг, учредител на Фондация "Лумос" - международна благотворителна  организация, която работи за деинституционализацията на деца в неравностойно положение.

При визитата си президентът Росен Плевнелиев ще бъде придружаван от министъра на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, и  от повече от 30 представители на българския бизнес, организирани от Българо-английската търговска камара.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1714 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.03.19 | 20:49

7
две кралици, щели да се срещнат
520

2014.03.18 | 13:20

6
Орешарски, ти със кой ще се срсщнеш с Ким Чен УМ, или с брат му. Кой те бръсне за слива бе марионетко долна. Единствено в твоите си очи си някой значим, но в очите на хората си куп от гюбре. Сещаш се нали?

2014.03.17 | 21:52

5
Плевналиев , ВНИМАВАЙ и там какви ще ги говориш !!! Да не е като пред Ал Джазира !?

2014.03.17 | 21:51

4
Късмет!
rosko

2014.03.17 | 21:51

3
Мисия Лондон 2, със специалното участие на българския мистър Бийн!
!

2014.03.17 | 20:21

2
GEI Razpran !

2014.03.17 | 20:21

1
Все повече гледам, чета и недоумявам!? Първо гласувахте за сините/ десните/... После дойде банкянската сволач... Сега се появиха дудуци и сценаристи... Не мога да проумея, наистина, толкова ли е прост, наивен или малоумен българският народ или част от него, за да продължава да вярва на изрезки!?!?!? Доказана мутра, този новият пък, с цялата си наглост преди седмице обяви, че собствената му телевизия за нищо не ставала, защото видиш ли, тя обслужвала правителството!? Та, тази точно телевизия по цял ден говори за теб, демек, за шефа си!!! Наистина не мога да повярвам как има хора, които вярват на тези хора и искат точно те да ги управляват!?!? Една истина искам да чуя от тях, ама няма! Няма и това е!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини