Политологът Любомир Стефанов: Свидетели сме на изтрезняване на избирателите

  • 08 май 2024 09:04

  • 665
  • 2
Политологът Любомир Стефанов: Свидетели сме на изтрезняване на избирателите
© Булфото (архив)

В момента сме свидетели на изтрезняване, изказа мнение пред БНР политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 905

"На българина като че ли този интензитет на избори – през 6 месеца, през 9 месеца, през 12 месеца, му подейства отрезвяващо да погледне ако не дългосрочно, то поне реалистично в избора, който му е под ръка, и да си даде сметка, че чакането на месии всъщност е много романтично, прекрасно за сюжет на филм или приказка, но в политиката не е източник на решение, а на още повече главоболия. Затова в момента като че ли се насочваме към наличния асортимент", обясни той.

Милен Любенов, политолог: Вече не съм сигурен дали ПП-ДБ ще спечелят и второто място на изборите

Според него много бързо "амортизираме" политическите си представители, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат. По думите му е нужно и дори здравословно част от тях периодично да си дават почивка, която да се изразява именно чрез крачка назад и липса в политическите листи на партиите за различни видове избори. В този смисъл политологът не вижда проблем в отсъствието на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и загубата на водеща позиция за Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има в предизборните листи. И все пак отсъствието на някои лица поражда много въпроси.

"Не очаквах г-жа Габриел да бъде част от листата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Тя би била евентуално част от следващите процеси около сформирането на ЕК или някаква динамика в ЕП. За мен няма изненада. Въпросът е оттук нататък какво ще се случва".

В предаването "Преди всички" Стефанов изказа мнение, че изненади винаги има, но:

"Въпросът е от порядъка и калибъра. В случая според мен са допустими, в границите на нормалното".  

За потенциала на Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на в предстоящите избори, политологът подчерта, че е важна електоралната активност и кампанията:

"Григорова все още има някаква политическа енигма и някакъв политически чар. Има интересни акценти, които може да използва. Но една птичка пролет не прави. Само тя да – да бъде разпознаваема, да бъде ракетата носител, но е въпрос на кампания и на хора".

При Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на се търси баланс, коментира също Любомир Стефанов и посочи, че на някои места може да дразни, но на други нараства влиянието му. Той напомни, че в последните няколко избирателни цикъла ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се опитва да излезе от класическите си региони.

А за Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в и явяването ѝ с листата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с на евровота той каза: "Не знам г-жа Йончева какво направи и каква договорка е имала за 5-о място, тъй като Движението, въпреки размаха и обещанията си, 3-ма души мисля, че е максимумът, който ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с може да вкара. Даже четирима да са, г-жа Йончева пак не попада там".

Според него за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Йончева е допълнително "европейско украшение".

Политологът подозира, че може и да има някакво пренареждане в редиците на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

25 многомандатен избирателен район в София, в който битката ще е лидерска, Стефанов нарече "панаир на суетата". Според него ако там избирателната активност е под средната за страната, това ще ни покаже всичко.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
665 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.08 | 10:46

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.08 | 09:29

1
Преподавател в НБУ - платен продажен боклук.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини