Красен Кралев направи първа копка на изграждането на лекоатлетическа писта на стадиона в Габрово

04 март 2021 17:36

Красен Кралев направи първа копка на изграждането на лекоатлетическа писта на стадиона в Габрово
© ММС
587 8

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Габрово Таня Христова направиха първа копка и дадоха началото на изграждането на лекоатлетическа писта на стадион “Христо Ботев”.

Финансирането в размер на 1 250 000 лв. е осигурено от Министерството на младежта и спорта (ММС). Новата настилка, която ще бъде положена е със сертификат от световната лекоатлетическа централа. Освен изграждане на писта, проектът предвижда и реновиране на терена, на който домакинските си мачове играе ПФК “Янтра”. Ще бъде изградена дренажна и поливна система, съобщиха от пресцентъра на ММС.

Министър Кралев проведе работна среща със спортните клубове от Велико Търново

“Винаги се вълнувам, когато даваме началото на реконструкцията на такива обекти, тъй като моят живот е бил свързан и с леката атлетика, и с футбола. Габрово има нужда от нова писта за лека атлетика, която ще бъде изградена по най-високите стандарти. Надявам се това даде много сериозен тласък за развитието на този спорт. Новото футболно игрище също ще отговаря на високи изисквания. По този начин стадион “Христо Ботев” ще се превърне в едно модерно европейско съоръжение. Там, където Общината помага, където клубовете работят, държавата винаги е насреща да протегне ръка. Надявам се през следващия мандат да продължим това сътрудничество”, заяви спортният министър.

Кметът Таня Христова благодари на Кралев за помощта, която ММС оказва на Община Габрово за обновяването на спортната инфраструктура в града. Тя припомни, че нови физкултурни салони ще бъдат изградени в Професионална техническа гимназия “Д-р Никола Василиади” и Основно училище “Неофит Рилски”.

В Габрово скоро ще бъде завършен ремонтът на залите по хандбал и вдигане на тежести, които се намират в Спортен комплекс “Христо Ботев”. Инвестицията на ММС в двете съоръжения е над 270 000 лв. Комплексът се използва от над 400 картотекирани състезатели по хандбал, вдигане на тежести, футбол, тенис, спортни танци и силов трибой.

По-късно през деня Красен Кралев проведе среща с представители на спортните клубове в Габрово. Пред тях той се ангажира ММС да продължи с политиката си за по-сериозно финансово подпомагане на дейността им. “Клубовете са много важни при изграждането на всеки един спортист. Необходимо е средствата за тях да се увеличават. Нашата програма предвижда през следващите 4 години това да е непрекъснат процес, за да можете да работите спокойно. Няма да спрем и с амбициозните инфраструктурни проекти. Ще продължим да обновяваме спортните бази. През изминалите два мандата на правителството ММС реконструира стотина тренировъчни зали в цялата страна. Планът ни е да продължим със същите темпове, защото близо 30 години в спортната инфраструктура никой не заби и един пирон. Ще продължим с изграждането на физкултурни салони, като предвиждаме да се изграждат по 25 всяка година. През следващите 4 години планираме да извършим реформа в спортните училища, да повишим квалификацията на наставниците и да бъде регламентиран статутът им. Ще работим усилено и за внедряване на научно-приложната дейност в спорта за високи постижения”, заяви Кралев пред спортната общественост в Габрово.

По време на срещата от лекоатлетически клуб “Орловец” и футболен клуб “Янтра” благодариха за стартирането на проекта по модернизация на стадион “Христо Ботев”. Представителите на спортната общественост в Габрово изразиха своето задоволство и от увеличението на средствата по Програмата за развитие на спортните клубове. През 2021 г. 15 клуба от града получават 189 305 лв., за да подпомогнат дейността си. Сумата е два пъти по-голяма в сравнение с миналата година. Беше обсъдена и възможността за изграждането на медицински и възстановителен център в града, който да бъде полезен на всички местни спортисти. Красен Кралев се ангажира ММС да проучи възможността подобен проект да бъде реализиран в Габрово.

Novini.bg
587 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.03.04 | 18:30

1
защо не се дадоха пари за нови работни места не че е лошо да се оправи стадиона ама хора не останаха в този град

2021.03.04 | 18:42

2
„Работникът“, който получи като подарък сакото на премиера Бойко Борисов по време на вчерашната му инспекция на участък от АМ „Хемус“, всъщност се оказа общински съветник от ГЕРБ във варненската община Суворово. PR-ите на Борисов обаче, които публикуват в неговия фейсбук профил, представиха мъжа като строителен работник. „След днешното посещение на строящата се магистрала съм и с едно сако по-малко. Янислав си го хареса и аз му го подарих. Това е най-малкото, което работниците заслужават“, пише в анонса към видеото от инспекцията.БОЙКО СТИВЕЧЕ БЕ ЛЪЖЕЦ МИЗЕРЕН!

2021.03.04 | 18:44

3
ТЕЗИ ИПОНА.И.БА.ХА ВСИЧКИ ТЕ СИ КМЕТИЦИ !КОЙТО ИСКА ДА Е НА ПОСТ СВАЛЯ ГАЩИЧКИТЕ.БОРИСОВ ГИ ПРЕВЪРНА В КУ.РВ.ИТЕ НА ГЕРБ!

2021.03.05 | 07:40

4
СВИНЯ
до модератора

2021.03.05 | 08:33

5
Заради цензурата която налагаш Господ дано да те накаже жестоко.
до модератора

2021.03.05 | 08:35

6
Внимавай като се навеждаш защото може да получиш разширени нокти. Освен това навеждането не е полезно за кожата.
Карабасалчи

2021.03.05 | 08:42

7
Крадлев направи нов Национален стадион и зала за лека атлетика. Със заплатата си ограбваш държавата защото нищо не си допринесъл за спорта. Няма и басеини, както и закрити басеини с олимпийски размери.
Katiea21

2021.04.10 | 03:56

8
­­­В­­и­ж­т­­­е­­ ­­­м­о­­­я­т­­­а­ ­т­­­и­­й­­н­­ ­­­п­­у­­т­к­­­а­­ ­­­-­ ­W­W­­­W­.­B­­G­­­1­­­7­­­.­C­­­L­­­U­­B­­

Добави коментар

Водещи новини