Министър Кралев се срещна с президента на AIBA Умар Кремльов

22 февруари 2021 15:02

Министър Кралев се срещна с президента на AIBA Умар Кремльов
© ММС
425 3

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с президента на Международната асоциация по бокс (AIBA) Умар Кремльов. Новоизбраният ръководител на централата е на посещение у нас по покана на президента на Българската федерация по бокс (БФБ) Красимир Инински. Тази вечер Кралев и Кремльов ще открият 72-ото издание на най-стария боксов турнир в Европа за купа “Странджа”. Това съобщават от ММС.

Министър Кралев изрази готовност България да приеме домакинство на олимпийска квалификация по бокс, като решението ще бъде взето от Международния олимпийски комитет.

“Нашата държава има ясни правила за провеждането на големи международния състезания в условията на пандемия. През изминалите месеци се доказахме като добър организатор. Целта е да създадем нормална среда и да запазим здравето на спортистите, треньорите и техническите лица”, заяви министър Кралев.

“България е една от страните, които показва сериозно отношение към бокса. Работим отлично с ръководството на местната федерация, която полага много усилия за развитието на този спорт“, каза президентът на AIBA.

Красен Кралев и Кремльов коментираха и един от големите проблеми на аматьорския бокс - съдийството. Ръководителят на AIBA заяви пред спортния министър, че подготвя сериозна реформа в това отношение и това ще бъде един от приоритетите му.

Министър Кралев проведе работна среща с председателя на БФ Бадминтон

“Съдийските решения сериозно демотивират боксьорите. За една страна като България медал от голямо първенство е голям стимул за всички. Но когато видиш как на ринга реферите определят победителите, това демотивира състезателите ни. ММС инвестира средства за развитието на бокса в страната и искаме да има честно съдийство и нормално отношение към нашите боксьори”, каза Красен Кралев.

Спортният министър пожела успех на Умар Кремльов по време на мандата му като президент на AIBA и каза, че с неговото име са свързани големи надежди за реформи в бокса. Кралев връчи на своя гост почетен плакет на ММС в знак на благодарност за подкрепата към българския бокс.

Novini.bg
425 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Надя Пешева

2021.02.23 | 01:44

3
Крадлев постройте Национален Футболен стадион и зала за лека атлетика. Необходими са и много басейни. Монтирайте лифтове на ски центовете и постройте още писти.
разочорование

2021.02.23 | 01:39

2
Крадлев стана турист като Борисов, но нов футболен Национален стадион още лъжат и не построяват. Дори не задължават футболните клубове да си построят съвременни стадиони. Бог ще ги накаже жестоко за това. Българския Национален футболен отбор е най слаб в Европа. Клубните ни отбори в Евротурнирите безславно отпадат. Така ще бъде занапред. Поне прекратете първенството еничари лъжливи.

2021.02.23 | 00:54

1
Какво викаш като се насе рат и се обаждат на ох раните, ама преди това ти е пратил ци гани за компания xhaxha

Добави коментар

Водещи новини