Бойко Борисов: Трайков заложи капан на Делян Добрев

Имах намерение да продължа да работя с Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, но ако не чуя от него истината, ако лично не махне капаните пред новия министър, действително ще съжаля и за времето, когато съм работил с него, за огромното доверие, което съм му дал в тези близо три години - абсолютно да решава всичко в това министерство и да кадрува в него както си пожелае.

Това каза пред журналисти премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на въпрос за сваленото доверие от бившия министър на икономиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

"Когато някой ми отмилее, когато не мога да работя с него, нямам му доверие - точната дума е: нямам му доверие. Давам му шанс да излезе и да обясни защо наговори такива глупости. Говори за неща, които той не е успял да свърши и знае, че те не могат да станат. Не може да излезеш и да кажеш - над 8% възвръщаемост, като това първо всеки, който разбира от международни договори знае, че е 8%, над 8% е свръхвъзвръщаемост. И то в момент, когато си отишъл да се пазариш за намаляване на цената на газа, след като вече си съобщил там преди два месеца, че само българо-руска централа няма да строим в Белене, след като вече си затворил проекта "Бургас – Александруполис", на какъв шанс се надяваш да ти намалят цената на газа и кой би го стори", заяви министър-председателят.

"Възнамерявах да оставя Трайков при мен съветник, за да довършим част от нещата, за които има компетентност да ги прави. Повтарям – с капана, който заложи на Делян Добрев, ако не излезе и не обясни тези неща, за да освободи възможността на новия министър да работи спокойно, ако съответно не обясни, че лично аз, лично аз съм взел лиценза на "Лукойл" чрез митниците - той е присъствал на всички разговори - ще считам, че той умишлено е работил срещу мен и правителството. С доминиращата роля на избраните от квотата на ГЕРБ в Комисията за защита на конкуренцията, беше направено нещо немислимо досега – да се заговори за картел - там са и ОМВ, и "Ромпетрол", и "Петрол". Откъде-накъде ще се говори само за една фирма? Откъде-накъде ще искаш да затвориш най-голямото предприятие на България? Като излязат 6000 души на улицата, какво става", заяви Борисов.

По повод проекта "Южен поток" премиерът коментира: "Тръба, която е новоизграждаща се – "Южен поток", в един момент казваш - нека една малка част от цялата отсечка да бъде само българска. От другата страна казват – значи ти отсега се готвиш да сложиш два крана и да направиш украинската криза след време. Задавам контра въпрос – ако е така, защо не изграждаме 100% цялата тръба и ние да сме си инвеститори? Защото нямаме пари, веднага дефицитът отива някъде. И затова още предишното правителство подписа договор 50 на 50. Ние го потвърдихме. С една дума, ние защитаваме нашия интерес с 50% инвестиция да получаваме 50% от таксите. Някой умишлено започва да спира и последния проект, за да скочи цената на газа. В същото време е допуснато да не е в микса добивания в България газ от една друга фирма. Изведнъж той излиза и казва: "Белене", като прекрасно знае, че аз съм го пратил в Москва да каже на Шматко, че няма да строим "Белене" по този начин. Откъде накъде ще създава такова впечатление в общественото пространство. И когато аз реша да сменям министри и по някакъв начин е станал несъвместим с моето усещане, изпратих Дянков да каже на Александър ЦветковАлександър Цветков Александър Цветков е български политик, бивш министър на транспорта, информационните, на Трайков Цветанов да му каже в ролята на вицепремиери", каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Премиерът посочи, че сега е разбрал, че има коалиционен партньор в лицето на Синята коалиция. "Така бранят Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, както и Драшков. Ако толкова добре сме работили с тях, те защо участваха във всички вотове на недоверие? Значи, когато сменям министър, той става най-милият и най-скъпият и работилият най-добре, а преди това са му искали оставката и да падне правителството. Ето това е шикалкавене и политика напред назад”, коментира Борисов. "Давам шанс на Трайков - да излезе и да каже дали по някакъв начин аз съм му повлиял за „Лукойл” или „Белене” и дали всички тези тежки решения съм ги взел лично аз. Ако не го каже, няма да е честен”, посочи министър-председателят.

Той каза, че е искал да бъде изслушан от икономическата комисия в парламента на секретно заседание, защото знае повече и то от хората, които определят политиката и в региона, и в света в този сектор. "Искам да им кажа истината и колко е трудно, когато торпилираш три проекта, след това да отидеш и да им кажеш - ама намалете цената на газа. Предстоят ни изключително трудни преговори и аз се надявам, че новият министър ще се справи”, заяви премиерът. Борисов каза през медиите на миньорите в Мадан, че правителството трудно може да повлияе на частния собственик на рудниците, но има още един неизползван инструмент. "Ако трябва ние да вземем част от акциите и да ги заложим в Българската банка за развитие, да дадем милион и половина лева на хората, за да живеят. Надявам се в рамките на днешния ден Делян Добрев да доведе преговорите докрай върху концесията, да я пуснем обратно. Единствената ми грижа е тези хора да могат да си получат заплатите”, каза премиерът. Той подчерта, че и този проблем е наследен от управлението на икономиката от Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко. "Истински се надявам бившият министър Трайков да излезе и да каже всички тези истини. Защото иначе не е честен този удар, който ми нанесе", каза Борисов.

По въпроса с териториалните претенции на Румъния Борисов заяви, че според него е недопустимо да се говори по такъв начин в 21 век от държави-членки на ЕС. На въпрос за Сребърния фонд премиерът отговори: "Още с влизането ни на власт, бяхме с половин милиард лева под водата и бившият финансов министър Пламен Орешарски дойде и го каза. Никога не сме казвали, че сме заварили добре държавата във финансово отношение".

Коментари

 1. 2012.03.25 | 10:36
  "Когато някой ми отмилее"- Абе ТИКВО, България да не ти е фирма "ИПОН"?! Глупостите за Трайков ги наговори ТИ и Цецо-Крадецо....да припомним цитирам___"Трайчо го махам заради провала на бизнес-форума в Катар"- ТИКВО лъжлива какво се доказа после,че форума го е организирал Младенов!!!Перманентен лъжец си ти, Борисов!!!ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИШ....НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА ВЕЧЕ!!
 2. 2012.03.25 | 10:37
  Не, електората на ГРОБ , вкара България в капана на МУТРАТА и партийните му дейци ,провъзгласили се за "специалисти" и станали министри!!!! Целия министерски съвет се състои от супер неграмотни, некадърни, неопитни, глуповати, нагли и самоуверени в своето невежество!!!Такива хора, не биха ги назначили в частно дружество и за мениджъри!!!! Гербери, покайте се и се осъзнайте, какво направихте!!!!
  1. 2012.03.25 | 10:38
   ..Не само ГЕРБ а цялата помиарска върхушка на изродите и убийци от 1945 г насам ( и техните още по негодни издънки) !!!!!!! Ще има ВИДОВДЕН помнете ми думата !!!
 3. 2012.03.25 | 10:34
  И той ли Боко? Тоя Трайчо се оказа втори Станишев. И той само капани залага. Изобщо на теб всички само капани ти залагат, вместо направо да вземат да те отстрелят.
 4. 2012.03.25 | 10:41
  Смешник! Според мен Бойко направи така че не той всъщност уволни Трайчо, а Трайчо го уволни него. Към това ме навежда мисълта че Трайчо си тръгва от министерството с достойнството на моралния победител, докато Борисов предусеща че загуби тази битка, защото не изпълняваше интереса на избирателите си, а на олигарските които всъщност го назначиха за премиер. Сега Борисов иска някой да сподели срама му и като малко дете се сърди че хората го напускат. Очевидно е че Борисов не става за премиер.
  1. 2012.03.25 | 10:45
   kormentarat vi e mnogo tochen.
 5. 2012.03.25 | 10:36
  Няма по голям лумпен от Боко-Тиквата в тази държава!!
 6. 2012.03.25 | 10:37
  Късно е чадо, мандалото лопна" казват по моя край...... Усети се Тиквоча, че остава без хора и се чуди как да ги привлече обратно.... И да му се извини Трайков.... Баси пича е Боко..... Ако е мъж Трайков - ще му се изсмее и ще се погрижи сам за кариерното си развитие....
 7. 2012.03.25 | 10:40
  Е...ама това е върховна наглост , изгонихте го като мръсно куче , без обяснение , предизвестие и капани бил поставял - да не е трапер ? Това е поредния автогол / на езика на премиера /сега се опитват да го замажат както всичко досега , но пак започват с рогите - евтини номера , капани , плажно масло....Бойко , има думи като : извинявай , прощавай , съжалявам - защо не използваш някоя от тях - Трайков не е човека , който излага България...
 8. 2012.10.22 | 15:49
  Нов скандал с поредното назначение на “калинка” във висшите етажи на властта. Още вчера PIA препубликува съобщение на стената си във Facebook разследващият журналист Григор Лилов, от което става ясно, че новоназначения от министър-председателя Бойко Борисов министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев не присъства в регистрите на университета, в който твърди, че е учил в САЩ. В официалната биография на Делян Добрев, публикувана на страницата на Министерски съвет пише, че “тежката артилерия на ГЕРБ” “се дипломира като икономист в Wesleyan University, Мидълтаун, Кънектикът, САЩ. Специализирал е счетоводство и финанси в Лондонския университет по икономика и политически науки.” След публикуването на иформацията от разследването на Григор Лилов, се появи някакъв линк към страницата на университета със справка за футоблен мач през 1997 г., в която присъства името на Делян Добрев. Оказва се, обаче, че Григор Лилов е направил проверка и се оказва, че линкът е фалшив и с подменени данни “На Ралица Ковачева й е пробутан фалшив линк, копиращ университетска страница, но с подменени данни. Посоченият от нея линк http://www.wesleyan.edu/athletics/msoccer/past-seasons/1997/statistics.htm е фалшив и го няма в официалната страница на университета. Ако го вкарате в гугъл, също няма да получите резултат. Разликата е в добавката msoccer, като линкът се оказа качен на сървър в България според проверката, която направих”, – пише днес Лилов. “Ето го и истинският адрес http://www.wesleyan.edu/athletics/football/past-seasons/1997/roster-numer.html най-добре е да отидете на началната страница на университета и оттам да скачате по директориите, за да се убедите в правотата ми. Вече информирах ВУЗ-а за случилото се. Открих и хора, които би трябвало да са учили и ритали футбол с лицето, но за тях то е фантом. Давам и снимка със списъка на играчите по футбол. за мой късмет книгите ми са в библиотеката на американския конгрес, Йейл и др. авторитетни ВУЗ, имам американска награда за журналистика и затова ми отговориха. Защо го направих ли – освен фалшиви линкове допускам и истинско дарение от стотина хиляди долара, срещу което ВУЗ да промени наистина страниците си и да забрави кореспонденцията, която е водел”, – коментира Григор Лилов на стената си във Facebook. Григор Лилов твърди, че списъкът на завършилите не е Алумни, а официален – на департамента по икономика, както се вижда и всеки може да провери, но името на Добрев го няма. “Няма го и в Алумни страницата на този ВУЗ, която е в отделна директория. Най-сетне В този ВУЗ магистърски степени по икономика няма – изрично е уточнено и затова бележката за бакалаврите, които не се вкарват в Алумни, не е валидна”, – пише още Лилов.
 9. 2012.03.25 | 10:41
  Трайков беше един от малкото, които знаеха защо са министри - в смисъл не само да се подписват като селски кметове! Сега е назначен послушкото Добрев, а Боко е толкова гневен, че е ясно -Трайчо го е настъпил силно по много болно място! Кое ли е то?
 10. 2012.03.25 | 10:43
  Българи,защо се оставяте да ви манипулират криминални престапници,израстнали от групировките,с празни петна в CV-та си,като Борисов и Цветанов и "Вносния"-Дянков.Не се оставяйте да ви заблуждават, да ви задържат в ПЕРИМЕТЪРА НА ТЕАТЪРА БСП-ГЕРБ.До там ли я докараха да градят рейтинг на основа недоразумения,какъвто е с "Шелфа и Румъния",превръщайки ги в КОНФЛИКТИ , преставяйки се за родолюбци. Срам за България !!!
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет