Владислав Горанов се срещна с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева

  • 20 октомври 2019 10:08

  • 758
  • 1
Владислав Горанов се срещна с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева
©

Министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва се срещна с новия управляващ директор и председател на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Срещата се състоя по време на редовните годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на МВФ, които се провеждат  в периода 18-20 октомври 2019 г. във Вашингтон, САЩ.

Това е първата официална среща между двамата, след като Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование беше избрана да застане начело на МВФ на 25 септември 2019 година. В рамките на разговора бяха обсъдени глобалното икономическо развитие и възможностите за насърчаването му, както и приоритетите в областта на икономическата политика в световен мащаб за осигуряване на по-силен и устойчив растеж.

Министър Горанов се срещна и с Аксел ван Тротсенбърг, упралвяващ директор „Операции“ в Световната банка, който пое позицията на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование в Банката.

По време на срещата беше дадена висока оценка на установеното от близо три десетилетия партньорство между България и СБ. Обсъдени бяха също така възможности за издигане статута на страната ни в Групата на Световната банка, включително чрез донорско участие в Международната асоциация за развитие.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
758 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Лош пророк

2019.10.20 | 11:08

1

Тези здрависвания ще струват пари, много пари!

Добави коментар

Водещи новини