Горанов и НАП ще обсъждат Наредба Н-18 с представители на бизнеса

  • 10 февруари 2020 09:49

  • 866
  • 1
 Горанов и НАП ще обсъждат Наредба Н-18 с представители на бизнеса
© Novini.bg

По инициатива на министъра на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и ръководството на Националната агенция за приходите днес, 10 февруари, от 15.00 часа, в „Гранитна зала“ на Министерския съвет ще се проведе среща с представителите на бизнеса, на която ще бъдат обсъдени теми по правоприлагането на Наредба Н-18.

Ще бъдат дискутирани въпроси относно изискванията към СУПТО, спецификите в различни икономически браншове - ресторантьорство, хотелиерство, туристически услуги, медицински услуги, счетоводни и финансови услуги, електронна търговия, търговия на едро и дребно, както и механизмите за контрол от страна на НАП.

 

Протестиращите срещу наредба Н-18 блокираха Орлов мост

 

NOVINI.BG  припомня, че  въпросната наредба бе отложена с шест месеца. Наредбата изискваше до 31 януари всички търговци да подменят софтуера си за управление на търговията с нов, който ще даде пълен достъп на НАП до базата им данни в реално време. Хотелиери, ресторантьори и търговци са недоволни, защото смяната на софтуера ще отнеме време и ще предизвика много разходи, а данъчните ще имат достъп до цялата информация, свързана с бизнеса им. От бизнеса продължават да настояват да бъде намален на 5% ДДС за хотелиери и ресторантьори.

Последвайте канала на

Десислава Станева
866 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????

2020.02.10 | 12:10

1

КОЙ,Горанов,този дето НЕ ЗНАЕ,че има КОМИСИЯ по ХАЗАРТА ли????

Добави коментар

Водещи новини