Горанов: Бюджетът се изпълнява в приетата рамка

За септември има превишение на приходите над разходите с около 150 млн. лева. Това увеличава общото повишение на приходите над разходите за деветмесечието до малко над 1,2 млд. лева. Това каза министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва пред журналисти в Министерския съвет.

Финансовият министър уточни, че повечето разходи "са струпани в края на годината". Въпреки това той очаква бюджетът да се изпълни нормално. "Горе-долу се движим в рамката, която приехме с актуализацията", заяви Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Той добави, че все още е рано да се обсъждат детайлите на бюджета за 2020 г. Предстои да се проведат разговори с отделните министерства. Той изтъкна, че ангажиментът за увеличение на заплатите в бюджетната сфера с 10 процента е намерил място в проекта на новата рамка. Стратегията за удвояване на учителските заплати също ще се придвижва в новия бюджет. "Т.е. това са двете сигурни неща, които ще видите в новия бюджет. Но наистина е твърде рано. Срокът на правителството е до края на този месец", каза Горанов.

Не се обсъжда преразглеждане на коалиционното споразумение заради Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, отговори още Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. "Нищо не налага да дестабилизираме държавата", допълни финансовият министър.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет