МВФ и Световната банка с общ призив да се направи повече в подкрепа на световния растеж

Есенните срещи на МВФ и на Световната банка приключиха днес с общ призив да се направи повече в подкрепа на световния растеж, който се колебае заради продължаващите търговски конфликти и несигурността около Брекзит, предаде Франс прес.

Новата директорка на МВФ Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование посочи днес, че членовете на Фонда са обсъдили начини да увеличаване на натиска върху страните, за да спазват те и подобряват правилата на световната търговия с оглед намаляване на несигурностите, тегнещи над растежа.

Американо-китайското търговско напрежение беше една от основните теми на дискусиите по време на срещата на финансовите ръководители тази седмица, подчерта Георгиева. Но при все това "ние трябва да търсим причините, поради които ние не постигаме напредък по отношение на търговията", защото това не е само резултат от китайско-американския конфликт, допълни тя.

"Ние знаем всички много добре, че настоящата икономика е много повече икономика на услугите, на търговията онлайн, но това са области, които търговските споразумения трудно покриват", допълни тя.

"Едно многостранно сътрудничество е нужно, за да се намалят търговските търкания", подчерта пък шефът на Европейската централна банка Марио Драги.

Коментари

  1. 2019.10.20 | 14:57

    Растеж ли? Няма растеж, докато борите "михаля" климатични промени... Растеж в Китай...

  2. 2019.10.20 | 08:02

    Вече има нов, СВЕТОВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ и ВОЕНЕН ХЕГЕМОН ВЪВ СВЕТА- КИТАЙ.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет