ПП „Атака“: ПГ на "Обединени патриоти" трябва да бъде заличена в регистрите на НС

  • 09 септември 2019 14:24

  • 2397
  • 6
ПП „Атака“: ПГ на "Обединени патриоти" трябва да бъде заличена в регистрите на НС
© Булфото (архив)

Парламентарната група „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” да бъде заличена в регистрите на Народното събрание и депутатите от партиите на Каракачанов и Симеонов да бъдат обявени за независими. Писмо с такова искане изпратиха народните представители от ПП „Атака“ до председателя на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, съобщиха от пресцентъра на партията.

Основание за реакцията им е изключването на лидера на „Атака“ и основател на коалицията Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и колегите му Десислав Чуколов и Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година , както и последвалото напускане на останалите депутати от т. нар. парламентарна група на ОП.

В мотивите си до председателя на НС те се позовават на Коалиционното споразумение между трите партии, където в чл. 16 изрично е записано името на ПГ. След изваждането на АТАКА от формацията името на парламентарната група автоматично става юридически нелегитимно и следва заличаването ѝ в специалния регистър на парламента по смисъла на чл. 14, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на НС.

Според тях в момента се прави опит да се обяви за легитимна парламентарна група, която след изваждането на „Атака“ вече не съществува.

„В тази насока вече се правят опити тихо, кротко и незабележимо да се прелегитимира с всички произтичащи от това последици несъществуващ, от гледна точка на правото и текстовете на Правилника, субект в 44-то Народно събрание”, пишат депутатите от „Атака“.

Междувременно те настояват да бъдат спрени всякакви разпоредителни и фактически действия, последвали освобождаването на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа от председателското място, до решаване на казуса.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2397 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Няма как да си патриот и да не бъдеш Русофоб

2019.09.09 | 15:21

2

Глопаци,правят път на БСП

2019.09.09 | 17:29

6

Изречение се започва с главна буква. Научи правописа и тогава му прави забележка. Жив и здрав бъди.

2019.09.09 | 16:48

5

глупаци се пише,а не глопаци.и ти като такъв,визирам ти правописа,трябва да знаеш да го пишеш най- добре.стегни се и не се излагай. ПОЗДРАВ

ХА ХА ХА ХА

2019.09.09 | 16:42

4

МЕНТЕ- ПАТРИОТИТЕ !!! Излъгаха избирателите си и се натикаха във властта с една цел ДАЛАВЕРКАТА !!!

bivsh atakist

2019.09.09 | 16:42

3

отдавна не му симпатизирам,но е прав.при положение,че името отговаря за тройната им патриотарска коалиция,то когато единия си тръгне името не може да остане.да се обявят и другите за независими,а после могат да се кръстят и Ян Бибиян ако искат.говоря за останалите патриотари от вмро и нфсб.

Въййй

2019.09.09 | 14:49

1

Може да направите обединените лапачи по ще ви отива,или пък лизачи. Все пак Боко е доволен от вас.

Добави коментар

Водещи новини