Борисов пристигна в румънския град Сибиу

  • 09 май 2019 11:20

  • 851
  • 2
 Борисов пристигна в румънския град Сибиу
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пристигна в румънския град Сибиу за участие в Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на ЕС.

Срещата на лидерите в Румъния се провежда в Деня на Европа и е основна за ротационното председателство на Съвета на ЕС, което страната пое на 1 януари тази година. Мотото на Румънското председателство е "Кохезия, обща европейска ценност". По време на срещата днес лидерите ще обсъдят аспекти на Стратегическия дневен ред 2019-2024 г.

Сред темите ще бъдат насърчаването на мира и стабилността, поддържането на европерспективата за другите европейски държави, сътрудничеството в областта на миграцията, следването на балансирана търговска политика, насърчаването на европейските инвестиции в отбраната и ролята на Европа като световен лидер в борбата срещу изменението на климата. Срещата на лидерите ще завърши с приемането на Декларация от Сибиу за общото бъдеще на страните в ЕС, изпращаща послание за единство и доверие в съвместните действия на държавите-членки.

Последвайте канала на

Novini.bg
851 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2019.05.09 | 11:44

2

българия е основен износител на тиквено семе. за сега само кухо.

ТИКВАТА

2019.05.09 | 11:27

1

ДА ВНИМАВА ДА НЕ СРЕЩНЕ ЛАУРА КЬОВЕШИ. ЩЕ ЛЕЖИ ДО ЖИВОТ СЪС ЦВИНОКИО.

Добави коментар

Водещи новини