Борисов ще посети официално САЩ в началото на 2019 г.

  • 10 ноември 2018 12:17

  • 1002
  • 2
Борисов ще посети официално САЩ в началото на 2019 г.
© Булфото

В началото на следващата година премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще има официално посещение в Съединените щати. Това съобщи в интервю за БНР вицепремиерът и външен министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, която вчера се върна от официална визита в САЩ.

По думите на външния министър днес САЩ имат желание за работа с България и връщат интереса си към региона на Балканите.

По време на посещението на Захариева е повдигнат и въпросът за премахването на българските визи в САЩ. По думите й България е изпълнила почти всички услови, а товау което остава е отказите да намалеят под 3%. Всяка година процентът на откази пада, но все още сме далеч от тези 3%, подчерта тя.

В САЩ живеят около 400 хил. български граждани, каза външният министър и отбеляза важността на спогодбата за социална защита.

Захариева коментира, че не очаква изборните резултати и победата на демократите в Камарата на представителите да доведат до промяна във външната политика на администрацията на Тръмп.

Novini.bg
1002 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Неврастеник с тъпо куче

2018.11.10 | 19:36

2

Евентуално ще посети ХВАЩ... За да докладва на господаря си какво е изпълнил и преизпълнил.
Ако не са го изритали дотогава от незаслужено заеманият премиерски пост.

????

2018.11.10 | 13:01

1

Толкова ли е ЗЛЕ положението,че ще отиде ЧАК ТАМ? НАРОДЕ????

Добави коментар

Водещи новини