Горанов коментира бонусите в Търговския регистър и Бюджет 2019

  • 09 ноември 2018 11:44

  • 1348
  • 1
Горанов коментира бонусите в Търговския регистър и Бюджет 2019
© Булфото (архив)

Неприемливо е да има допълнителни възнаграждения на служители, които носят отговорност за техническия проблем в Търговския регистър.

Това заяви в кулоарите на парламента финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, който коментира информацията, че служители от Агенцията по вписванията са получили бонуси. "Не трябва обаче да се дамгосват всички експерти и служители от Агенцията. Не съм запознат какво са си раздали в едно звено, второстепенен разпоредител към министъра на правосъдието. Коментарът би могъл да изглежда така - след 2012 г. системата на заплащане на бюджетната сфера беше променена така, че държавните служители могат да получават допълнителни възнаграждения в размер на общо една заплата. Те се формират от 75% фиксирана част и 25% гъвкава част. Предполагам, че ръководството на Агенцията на база на оценка за неизпълнението на отделните служители е определило подобни допълнителни възнаграждения. На мнение съм, че служителите, които добросъвестно са изпълнявали дейностите си в Агенцията и които не носят пряка отговорност и вина за техническия проблем, възникнал в Агенцията, биха могли да получат подобно допълнително възнаграждение. Този механизъм е регулярен през последните 6 години", разкри Горанов.

Министърът на финансите коментира и темата за Бюджет 2019. "Ако не се бойкотира работата на парламента, по-другата седмица Бюджет 2019 влиза в зала на второ четене. С председателя на Бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова сме направили план и според него би следвало през следващата седмица, след като изтече срокът за предложения между първо и второ гласуване, да се проведе заседание на Комисията по бюджет и финанси, на което да бъде разгледан бюджетът с постъпилите предложения. Така по-следващата седмица може да имаме дебат в пленарна зала", обяви Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1348 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иво

2018.11.09 | 14:21

1

10 % повишаване на заплатите в бюджетния сектор ги губим още при поскъпването на застраховка гражданска отговорност ! Ами 30% увеличаване на данъка на старите автомобили? Ами инфлацията? Пикая ви на бюджета! Ако бяхте нормални хора бихте признали, че реално нужното увеличение е поне 50% ! Ама вие и опозицията сте страшни курветинки!

Добави коментар

Водещи новини