БСП иска дебат за Глобалния пакт за миграция на ООН (видео)

  • 09 ноември 2018 11:59

  • 898
  • 1
БСП иска дебат за Глобалния пакт за миграция на ООН (видео)
© Булфото (архив)

Искаме дебат и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да обясни кога и кой реши да присъедини България към пакта на ООН за миграцията. Този пакт не защитава националния ни интерес. Ние ще използваме всички парламентарни механизми за да предизвикаме този дебат.

Това обяви от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, която прочете декларация от името на парламентарна група. "Покрай бюджета и корупционните скандали от последните седмици седмица се изпуска един много важен въпрос - подписването на пакта за миграция на ООН. Европа и ние като член на ЕС преживяхме много кризи - финансова, икономическа социална, но Европа отслабна и се раздели не толкова от тях, а най-вече от мигрантската криза. Гордостта на Европа, ценността на Европа да се премахват стени се обезличи и започна ново вдигане на такива. В пакта за миграция има и някои добри решения, но както беше и с Истанбулската конвенция зад текстовете срещу домашното насилие, да се прикрие идеята за неопределеност на пола, така и тук има текстове, които заплашват интересите на България. Става дума за документ, който стимулира по-голяма миграция и класифицира същата като добро и неизбежно явление. Нещо повече, решението оттук до мигрантските въпроси се свежда в това нелегалната миграция да се трансформира в легална такава“, заяви Нинова.

"Вчера проведохме среща с посланичката на Австрия в централата на БСП. Австрия в момента е председател на Съвета на ЕС и похвално продължи някои от приоритетите на българското председателство, но по време на тази среща разговаряхме за различните ни позиции по този случай. Австрия, която председателства Европа в момента, на заседание на своя Министерски съвет реши да не подписва пакта и да го отхвърли. Същите мнения изразяват Унгария, Полша и други. САЩ се оттеглят от пакта. Навсякъде в Европа тази тема се обсъжда, но както обикновено в България – не. Някой знае ли с какво решение на кой орган Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г присъединява България към този пакт? Министерски съвет – не. Парламент – още по-малко. Къде и кой взе решение България да се присъедини?“, попита Нинова.

"Става въпрос не за бежанци от войни, а за мигранти. Не може да вкарвате България в това без да има обсъждане, обществено мнение, парламент, Министерски съвет, институции. Единствената следа, че нещо ще се случва е увеличението на Бюджет 2019 г. за парите за миграция. Иначе пълно мълчание. Вчера г-н Борисов се бил накарал на ЕНП. Това е неговото политическо семейство и ни е малко странно, защото 10 години г-н Борисов следва сляпо политиката на Меркел и ЕНП. Защо пък Борисов да не вземе завой? Този завой е много остър. Освен това изглежда само на думи“, каза още Нинова.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
898 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.09 | 15:29

1

О-С-Т-А-В-К-А!

Добави коментар

Водещи новини