Каракачанов с вариант за общо явяване на Обединените патриоти на евровота

  • 19 февруари 2019 17:47

  • 1191
  • 8
Каракачанов с вариант за общо явяване на Обединените патриоти на евровота
©

След като НФСБ днес оповестиха, че са готови за самостоятелно явяване на евроизборите и дори в коалиционен формат те смятат, че Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 трябва да води листата за Европейски парламент, в предаването "Лице в лице" по БТВ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността предложи вариант за общо явяване на евроизборите във формат Обединени патриоти.

Не е важно кой ще води листата, важно е, че в малката коалиция има проблеми – дали от инат или от ревност. Важно за мен е да се запази мнозинството в парламента и управляващата коалиция. За мен най-разумният вариант е коалиция Обединени патриоти да се яви в общ формат. Над 500 000 гласуваха за коалицията на президентските избори през 2016 година, през 2017 година получихме над 320 000 гласа на парламенатарните избори и би било най-нормално да се явим в коалиционен формат и на европейските избори, заяви Каракачанов.

Той обясни и как може да стане това – всяка от трите партии в малката коалиция (ВМРО, НФСБ и "Атака" – б.р.) да излъчи своя номинация за водач на листа. Вместо да си играем на ултиматуми, нека да оставим избирателите на Обединени патриоти при едни вътрешни избори в началото на април да бъдат така добри да определят кой да бъде първи, кой да бъде втори и кой трети. В САЩ така се избират кандидатите за президент. Защо да не го направим, защо се плашим какво ще каже избирателят. Не ми се влиза в пазарлък типично по български "моят кандидат е по-добър от твоя". Нека го направим с тези вътрешни избори - чисто, културно, демократично и патриотично, заяви лидерът на ВМРО.

Днешният коалиционен съвет не беше, за да се разбираме по темата за преференциите, защото премиерът още преди 2-3 дена каза, че ще се върне преферецнията. ВМРО винаги сме искали преференцията да остане. Не може да лишиш хората от от това право. Преференцията не им харесва на тези партии, които смятат, че и магаре да вържеш, хората ще го изеберат. Но не мислят, че като навържат една листа от магарета, хората няма да искат да гласуват. При преференциите хубавото е, че можеш да сложиш и непартийни хора, за които хората да гласуват, заяви Каракачанов.

Предложението за отпадане на преференцията е на ДПС. И Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 иска да отпадне преференцията и вероятно е водил някакви разговори в тази посока, но това, което е внесено в парламента, е от ДПС. Нямам нищо против ДПС да подкрепят ГЕРБ за важни неща, но не съм съгласен да използват тази подкрепа за извиване на ръце. Освен отпадане на преференцията те искаха разрешаване на агитацията на майчин език и отпадане на уседналостта, т.е. пак да тръгнат керваните от Турция. Ако казват "ще ви подкрепим, но вие тук ни клекнете",  не съм съгласен, подчерта вицепремиерът.

Той коментира и заявката на БСП да напусне парламента заради промените в Изборния кодекс и казуса с ЦИК. Когато искаш да отстояваш интереси, стой в парламента и се бори. Тактиката на БСП е пробвана от различни партии в последните 30 години, включително и от ГЕРБ. Но по този начин ти допълнително сваляш и без това ниския рейтинг на парламента. Затова на коалиционния съвет взехме решение да затегнем дисциплината и сутрин в 9 часа да започваме навреме работа в парламента, посочи Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Лидерът на ВМРО обяви, че получава подкрепа за концепцията си за ромите дори от хора от етноса. Днес едно момче с жена си, и двамата от ромски произход, ме спряха и ме поздравиха, каза Каракачанов, като коментира и критиките на ДПС по темата.

От 26 години ДПС разчитат на неграмотния електрорат, обещаваха им, че няма да плащат ток и вода. От тях не съм очаквал друго, но нека кажат кое в концепцията е фашисткото. Аз не съм глупва човек, много добре знам каква ще бъде реакцията на ДПС и на всички други, които 28 години се хранят от правата на малцинствата. Всичко е изпипано юридически, подчерта вицепремиерът.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1191 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
опорна то4ка

2019.02.19 | 18:32

1

А БСП защо Фърли къч на АБВ и ДПС ? Защо?

2019.02.20 | 05:40

6

СМЕШНО ,КАТО СЕ ЗНАЕ,ЧЕ ДПС ГЛАСУВАТ С ГЕРБ.И ТО НЕ САМО В ПАРЛАМЕНТА,А И НА МЕСТНО НИВО.

101

2019.02.19 | 18:42

2

Предсрочни парламентарни избори ще има дотам водят циркаджийските номера на БСП коалицията за управление след изборите ще бъде ГЕРБ и ДПС от ГЕРБ просто ще кажат ето така следното нещо ние не искаме да провеждаме отново парламентарни избори затова искаме да направят затова се е необходимо да направим коалиция с ДПС и така ще и бъде коалиция с ДПС ще има и тя ще бъде с управлението на ГЕРБ това го запомнете от мен господин симеонов лаеше лаеше лаеше срещу господин ахмед доган какво стана господин симеонов слезе от вицепремиерския пост ами господин симеонов ще се наложи да напуснеш българия като един в европа като евродепутат по-бързо държавата позор

Солсбъри

2019.02.19 | 18:46

3

Аз спирам да пиша и да политиканствам на каквито и да било теми вдигам ръце предавам се нека да управлява държавата ГЕРБ и ДПС за мен проблеми няма аз имам приятели турци и аз съм си добре аз няма да умра от глад няма нищо кажи и съм влюбен в туркиня ако трябва да бъдем честни но това че просто не виждам че ДПС е вредна политическа партия за българия не го крия дори пред нея приключвам с моите изяви като коментари в този сайт няма и да го посещавам повече успех на предсрочните парламентарни избори на всяка една политическа партия независимо от нейната религия независимо от нейната пристрастност към определени държави късмет на всички живи и здрави

2019.02.19 | 19:25

4

Над 500 000 хиляди гласуваха на президенските избори за вас но вече това никога няма да се случи защото се прегърнахте с гербавата мафия другарю Каракачанов .

2019.02.19 | 19:31

5

Опорна точка голям непоръбен глупак си !! Всички скоро видяхме към кого Фърли къч любимата ти гербава партия герб --КЪМ ДПС - ВЕЧНА ДРУЖБА !!

2019.02.20 | 05:41

7

И ЗАЕДНО И ПО ОТДЕЛНО НЯМА ДА ВКАРАТЕ НИ ЕДИН.ЗАЩОТО ПРЕДАДОХТЕ ИЗБЕРАТЕЛИТЕ СИ.ОБЕДИНЕНИ ПРЕДАТЕЛИ.

AUT

2019.02.21 | 00:24

8

Подкрепям Г- Н КАРАКАЧАНОВ. БРАВО И САМО УСПЕХИ.

Добави коментар

Водещи новини