Симеонов обясни какво се случва в отношенията на НФСБ с ВМРО и "Атака" (видео)

  • 23 януари 2019 11:01

  • 2555
  • 1
Симеонов обясни какво се случва в отношенията на НФСБ с ВМРО и "Атака" (видео)
© Булфото (архив)

След сериозен анализ до късно вечерта за нас като партия се изправя въпросът дали медийните изяви и декларации не са поредни стъпки в посока самостоятелно явяване, или с друга коалиция на колегите от ВМРО. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

„Ако е така, не би ли било по-редно това да бъде оповестено. Няма драма в това. Да бъде казано на нас и на обществото чрез медиите“, заяви той. „Да се явим сами на европейските избори може да стане, може и да не стане. Към момента заявяваме, че прекратяваме започнатите преговори за явяване с ВМРО до изясняване на всички проблеми, създадени от медийните изяви от последната седмица“, обясни той.

„Тепърва би трябвало да се изяснят разминаванията. Защо се излиза с декларации, какъв е смисълът на тези няколко поредни медийни изяви. Защо трябва да отговаряме през медиите. Не мисля, че това е конструктивно“, посочи лидерът на НФСБ. „Нямахме намерение да го оповестяваме, но започнахме тези преговори за съвместно явяване във вторник. В петък излиза едно изказване, което не можем да приемем. Решаваме да не се конфронтираме, преглъщаме определения на лидера на ВМРО от Казанлък. И в понеделник нова декларация, в която колегите поставят въпроси, които трябва да бъдат поставени в коалиционен формат, ако още сме коалиция, естествено“, каза Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. „Няма как да приемем обобщения, че коалицията била раздирана от това, че отделни политически фигури се боричкали за егото си“, обяви той.

В отговор на въпрос „Атака“ била ли е поканена на разговорите, Симеонов уточни: „Да, беше поканена. 3 поредни седмици е канена. Никой от тях не присъства. Поканата става със SMS или телефонно обаждане. Определя се залата, мястото и часа. Никой не идва“. „Не са прекъснати комуникациите. Това си е тяхно право, могат и да не идват“, каза още Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2555 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Решетников

2019.01.23 | 13:11

1

И тоя парашут се разкри оставиха ме без шпиони

Добави коментар

Водещи новини