Вицепремиерът Марияна Николова отива в Унгария

  • 10 февруари 2019 14:36

  • 574
  • 2
Вицепремиерът Марияна Николова отива в Унгария
© Булфото (архив)

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и ще бъде на официално посещение в Унгария на 11 и 12 февруари, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският вицепремиер ще се срещне със заместник министър-председателя на Унгария Жолт Шемен. Визитата има важно значение за поддържане на интензивния политически диалог по широк спектър от двустранни въпроси и теми от европейския и международния дневен ред.

В Будапеща вицепремиерът Николова ще има серия от разговори с унгарския държавен секретар по въпросите за семейството и младежта Каталин Новак, с министъра на човешките ресурси Миклош Каслер, с държавния секретар по социалните въпроси и социалната интеграция Атила Фюльоп, както и с министъра на външните работи на Унгария Петер Сиярто. 

По време на разговорите ще бъдат обсъдени двустранните отношения и конструктивното взаимодействие в различни области с акцент върху демографската политика, политиките за закрила на децата и интеграцията на хора с увреждания на трудовия пазар.

Заместник министър-председателят Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и ще посети унгарския парламент, където ще има разговори с държавния секретар Миклош Шолтес, председателя на групата за българо-унгарско приятелство Моника Дунай и говорителя на българската общност в унгарския парламент Симеон Варга. 

В рамките на посещението вицепремиерът ще се срещне с представители на българската общност, начело с Дончо Русев, председател на Българското републиканско самоуправление. 
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
574 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
веселин василев

2019.02.10 | 15:51

1

Я си стой в България!

гост

2019.02.10 | 20:06

2

божкееее май е време да си ходят комунистите, дето са се кръстили обединени патриоти.

Добави коментар

Водещи новини