Вицепремиерът Николова участва в честванията по повод 171 години от рождението на Христо Ботев в Карлово

  • 06 януари 2019 13:00

  • 572
  • 0
Вицепремиерът Николова участва в честванията по повод 171 години от рождението на Христо Ботев в Карлово
© Правителствена информационна служба

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и присъства на Богоявленския водосвет на бойните знамена в Карлово. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

„Нека да благодарим и да се помолим за всички знайни и незнайни герои на Българската армия, жертвали себе си за свободата на нашия народ, за неговата цялост и за запазването на българската държавност. Прекланяме се пред подвизите им и се вдъхновяваме от техния героизъм и саможертва.“ С тези думи вицепремиерът приветства военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада и гражданите присъстващи на церемонията на „Желязков мост“ в града.

По-късно през деня тя взе участие и в честванията в Калофер по повод 171 години от рождението на големия поет-революционер Христо Ботев. Отбелязването на годишнината започна с митинг-поклонение на представителни части от 61-ва Стрямска бригада пред родната къща на Христо Ботев в музейния комплекс и продължи с полагане на „Гирлянд на славата“ на мемориален комплекс "Христо Ботев".

В словото си Вицепремиерът отбеляза, че поетът-революционер, продължител на делото на Георги Раковски и Васил Левски, е ревностен защитник на правото на българския народ за самосъзнание и самоуправление.

„Саможертвеното му дело и слово прескачат границата на своето време, вграждайки в Българската историческа памет, високи ценности и духовност. Дело, от което ние – българите, черпим сила и вдъхновение“, заяви заместник министър-председателят Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини