Депутатите приеха Закона за горивата, Патриотите пак се скараха (видео)

  • 11 юли 2018 12:52

  • 6038
  • 1
Депутатите приеха Закона за горивата, Патриотите пак се скараха (видео)
©

Парламентът задължи търговците на горива да предоставят парични обезпечения при подаване на заявление за регистрация.

Това стана, след като депутатите приеха на второ четене текстове от Закона за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

Спорният Закон за горивата стана причина за множество искри в политическите среди. Идеята е обезпечението да служи за изпълнение на непогасени задължения, възникнали по текста.

Текстът успя да скара Патриотите, като част от тях обявиха, че не са съгласни с вчерашното изказване на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, че е постигнато съгласие по закона.

Представете си една торта. Тортата е прекрасна, само че има едно парче, което е отровно.

Това заяви заместник-председателят на НФСБ Валентин Касабов пред журналисти.

По думите му говоренето от името на трите партии е безпринципно.

„Нашата декларация е следствие на това, което твърдяха от Атака и ВМРО“, смята той.

Според него нужда от закон има, но не и в този вид.

„Голяма част от тези текстове ги отхвърляме, защото са лобистки“, уточни Касабов, като допълни, че няма риск за коалицията въпреки несъгласието.

С изказване днес в спора се намеси и самият Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

„Декларацията на НФСБ за Закона за горивата е удар по честта и достойнството ми, приемам я като неколегиално поведение, очаквам извинение“, обясни народният представител.

Сидеров обясни пред журналисти, че не е разговарял с вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 след декларацията.

„Какво да говоря след декларация, която ме изобличава в неистина, в лъжа на практика“, коментира той, като допълни, че когато е намирал грешки у себе си, винаги се е извинявал.

Според него достойните хора се извиняват, а самият той държ ина името и честта си.

„Аз съм направил Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 политик и няма да позволя някой да ми обяснява как да искам съгласието му“, заяви Сидеров.

Вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 също се включи в казуса.

По думите му промените създават рискове за унищожаването на стотици търговци.

„Разбирам, че основната му цел е борбата със сивия сектор, но с него се получава така, че заради гангренясал пръст да отрежем ръката", заяви Симеонов.

По думите му държавата има основен ангажимент да защитава дребния бизнес.

„В случая това правило е нарушено и след приемането на закона ние ще сезираме Европейската комисия, защото ние нарушаваме европейски директиви и конкурентни права“, категоричен бе Симеонов.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
6038 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.11 | 14:39

1
ха сега да ви видя симеончо ,мъжкото момче на правителството ,или от мъж от косите до петите ще станеш мъжка к..ва заради интереси

Добави коментар

Водещи новини