Валери Симеонов: Не приемам опитите за ликвидиране на цял бранш (обновена+видео)

  • 09 юли 2018 14:02

  • 6424
  • 12
Валери Симеонов: Не приемам опитите за ликвидиране на цял бранш (обновена+видео)
© Novini.bg

Малките фирми са гръбнакът на абсолютно всяка икономика.

Това заяви вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по време на брифинг.

По-рано Симеонов проведе среща в централата на НФСБ с представители на превозвачите на горива и собственици на малки бензиностанции.

Повод за пресконференцията бе спорният Закон за горивата, внесен от депутата Емил Димитров – Ревизоро. Според вицепремиера налице ще е неприятно развитие на икономиката в България.

„Не мога да приема опитите за ликвидиране на цял един бранш заради лобистки закони“, посочи Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

По думите му целта на текста е да се даде служебна победа на няколко фирми.

„Няма как да не се намеся в цялата тази бъркотия, да не кажа патаклама, защото не мога по друг начин да определя закон, който се внася без аргументи“, смята още вицепремиерът.

Той допълни, че не се опитва да вади политически дивиденти.

„Такъв си ми е моят генезис, аз идвам тук точно от дребния и среден бизнес“, посочи вицепремиерът.

Представителите на бранша обясниха и основните „капани“ на новия законопрокт.

Според тях такъв закон трябва да има, но в този му вид не е в полза на държавата. Симо Симов от Националното сдружение на търговците на горива обясни, че 400 фирми са заплашени от фалит, ако законът влезе в сила.

Представителите на бранша са „за“ диалога, като апелираха заедно с властта да направят един по-добър закон.

Според Ангел Даскалов от Сдружението на българските търговци на горива целта на този закон е ликвидация на 20-процентния дял от пазара на горива, който малките производители държат.

„Явно залъкът, който имат, не им е достатъчен“, обясни специалистът, като посочи, че браншът има конкретни предложения.

Търговците и дистрибуторите са готови да водят разговори с народните представители, но по думите им никой не иска да ги чуе.

„Големите искат да ни вземат хляба. Това не е начинът правителството да прибира пари в България“, заяви още Даскалов.

Междувременно вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 коментира и случая със загиналия при ремонта на Партийния дом Даниел Тасев. По този повод днес от БСП поискаха ОП да оттеглят зам.-министър Султанка Петрова. За момента обаче Симеонов обясни, че не може да вземе отношение по казуса. Във вторник предстои Обединените патриоти да се съберат и да се запознаят с всички факти по случая. Едва тогава вицепремиерът ще излезе със становище.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
6424 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2018.07.09 | 16:29

10
Резилът на Банкя, срамът на България - седесарският шопар Тиквата щял да учи китайците как се работи, обаче с авера Цецо ликвидираха малкия бизнес у нас.

2018.07.09 | 16:34

12
не бе всичко е наред, спряхме хладилниците, бирата топла я купуват

2018.07.09 | 16:31

11
сега последно борисов ли управлява, не става ясно

2018.07.09 | 16:26

9
Ликвидацията е характерна за СДС. С ликвидацията на селското и народното стопанство седесарските апаши вдигнаха палати из страната и по Черноморието. Ликвидацията на НМ и ДС превърна тази тиха и спокойна страна в ковбойски щат на всевъзможи бандити.

2018.07.09 | 16:17

8
Нека да има повече разумни хора в правителството
Умник Гюро

2018.07.09 | 15:45

7
А Умница Лила ще развива българо-китайската братска дружба!!
Умник Гюро

2018.07.09 | 15:44

6
А Учник Цецо е на форум на мозъчните тръстове!!
бедни с бентлита ха ха

2018.07.09 | 15:31

5
"Милите малки милионери" с бентлитата и поръчковите мерцедеси на протестите - точно като "милите бедни хотелиерчета" с хотели на ужким държавната плажна ивица, на държавните защитени дюни..... КЕФ! И кой защитава всичкото това безобразие и всичките работещи "сиви" бензиностанции? Тези, които всъщност трябва да спрат всичкото това и да пълнят бюджета, за да живеем по-добре! Вчера лъжеха как с акциза върху безвредните цигари ще пълнят бюджета в наша полза, днес този господин не иска да събират над 1 МИЛИАРД от тези "МИЛИ МАЛКИ НЕЛЕГАЛНИ МИЛИОНЕРИ"!? Ха,Ха !
не ви ли е срам да защитавате далавераджии

2018.07.09 | 15:22

4
ГРЪБНАК СА, АКО СА РЕГИСТРИРАНИ И ПЛАЩАЩИ АКЦИЗИ И ДАНЪЦИ! ОКАЗА СЕ, ЧЕ 9000 ОТ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ НЕ СА РЕГИСТРИРАНИ, А СА "ТОЛКОВА МАЛКИ", ЧЕ ОБОРОТА ИМ Е БИЛ МИЛИОНИ!? И ДОКОГА ЩЕ ЛОБИРАТЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ЗА МОШЕНИЦИТЕ И ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ, А ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ СТОЯТ ГЛАДНИ, ЗАЩОТО ЗАРАДИ "СИВИТЕ" , ДЕТО ГИ ЗАЩИТАВАТЕ НЯМА ПОСТЪПЛЕНИЯ!? АКО СА ЧЕСТНИ, ЗАЩО НЕ ИСКАТ ПРАВИЛА А СЕ ПИШАТ БЕДНИ И ИЗКАРВАТ ЦИГАНИТЕ НА ПРОТЕСТИ? НЕ ВИ Е СРАМ!

2018.07.09 | 14:51

3
борисов няма ли да каже нещо

2018.07.09 | 14:40

2
БРАВО ВАЛЕРИ!

Добави коментар

Водещи новини