Законопроектът за горивата скара Обединените патриоти

  • 09 юли 2018 21:20

  • 5255
  • 9
Законопроектът за горивата скара Обединените патриоти
© Булфото (архив)

Законопроектът за горивата скара и коалиционните партньори от Обединените патриоти, след като изправи едни срещу други малките и големите търговци в бранша. Малко преди окончателното приемане на промените, вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 застана зад дребните дистрибутори на горива и нарече законопроекта, внесен от депутата от ВМРО Емил Димитров - лобистки. Димитров се защити с думите, че зад него стои правителството.

След среща с вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 дистрибуторите на горива обявиха - ще продължат с протестите си и следващата им стъпка е да запалят камионите си, ако бъде окончателно приет новият закон за горивата, който ги приравнява като изисквания с големите компании в бранша.

Вицепремиерът Симеонов застана зад дребния бизнес и категорично се разграничи от вносителя на текста Емил Димитров, също от Обединените патриоти.

Законопроектът е лобистки, внесен е и е подготвен точно от големите вериги, които поддържам току-що направеното изказване, че крадат като за последно, защото аз пътувам много често нощно време и няма голяма бензиностанция от верига, която да не спре да работи между 12 без 15 и 12 и започва едно нагласяне на софтуера, какво от днешните продажби ще дадем на НАП и какво ще скрием, заяви Симеонов.

Няколко часа по-късно вносителят Емил Димитров отговори: "Това е законопроект държавата, на министерството на икономиката, ето ги всичките подписи. Министърът на икономиката и 15 ведомства, между които финансите, НАП и митници са лобисти за това в държавата да влязат повече приходи. Искам да ви покажа рейса на тези хора, които дойдоха да стачкуват срещу мен - ето ги - номера на рейса, бургаски. Между другото, има и снимки как отиват до един бус и получават пари от него".

Взаимните нападки между Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и Емил Димитров не са разцепление в коалицията Обединени патриоти, коментира вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Разцепление едва ли, но това определено са много, как да кажа неприятни случки. Истината е, че и аз много често съм бил недоволен от неговите действия, поведение или приказки, но никога не съм си позволил, моето недоволство, да го изразявам пред медиите.Когато съм имал да казвам нещо, съм го казвал на тези коалиционни съвети или на срещи на четири очи. Така, че това е начинът, каза Каракачанов, цитиран от БНТ.

С позиция излязоха и големите търговци на горива. Те са "остро възмутени от манипулативните твърдения и откровените лъжи," че не се отчитат пред НАП. Настояват Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 да сезира компетентните органи, ако има данни за неправомерни действия от страна на големите бензиностанции.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5255 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Дядо Радой

2018.07.10 | 20:47

9
Идиотите обединени(ОП) са тотално разединени.

2018.07.10 | 12:32

8
ТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ ЗАЕДНО.ПРОСТО СЕ СЪБРАХА ДА ИЗЛЪЖАТ ХОРАТА И ДА ВЛЯЗАТ В ВЛАСТА ПО ПОРЪЧКА НА МУТРАТА ОТ СИК,КОЯТО НОСИ ЗВУЧНИЯТ ПРЯКОР ТИКВУН.
волен се ибе за рубли

2018.07.10 | 05:28

7
А до кога перхедроления продажен педераст волен ще се ибе за рубли ????????
волен се ибе за рубли

2018.07.10 | 05:27

6
А до кога перхедроления продажен педераст волен ще се ибе за рубли ????????
волен се ибе за рубли

2018.07.10 | 05:25

5
А до кога перхедроления продажен педераст волен ще се ибе за рубли ????????
Умник Гюро

2018.07.10 | 01:13

4
Сега бай Гюро да ви каже истинските проценти, без масонско-болшевишка намеса:
- ГЕРБ - 35%.
- Обединени Патриоти - 12%.
- ДПС - 6.5%.
- Други - 4.5%.
- БКП/БСП - Урановите мини на път за СИБИР с права лопата!!!
Гост

2018.07.09 | 23:59

3
Браво,доживях да видя някой да подкрепи дребния бизнес. По принцип в България се лобира единствено за едрия корпоративен бизнес който смазва държавата защото е чужд(където е и проблема)понеже капитала не остава тук а се изнася.Добре е да вървят големите фирми,те по-лесно задвижват икономиката, но да са български!Проблема е че НЕ СА!
Дуло

2018.07.09 | 22:35

2
Браво на Валери!!! Ревизорко-кеша явно иска бързо да си построи къщата край София, преди предсрочните очевидно избори.
321

2018.07.09 | 22:10

1
браво валери - никой не проверява големите бензиностанции и клонките пускат гориво едно към ..............

Добави коментар

Водещи новини