Бойко Борисов: Министрите имат много знания, но нямат характер

  • 22 януари 2012 06:37

  • 4259
  • 9
Бойко Борисов: Министрите имат много знания, но нямат характер
© Булфото

В интервю за Дарик премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отрича да е солов играч.

"Ние сме един огромен екип. Правителство, парламентарна група, кметове, общински съветници, областни управители. Така, че стойността на тези хора е много по-голяма, отколкото стойността на т. нар. лидери в някои партии. Да речем, един Митко Николов в Бургас, има стойност или Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и да не изброявам още колко, колкото нямат дори лидерите на другите партии, като носители на позитивни, добри идеи и свършили, най-вече, много работа. Мога да дам поне 15-20 примера, от ГЕРБ", казва той.

Борисов признава, че в политиката умората си казва думата. "Всеки ден се стараем парите на данъкоплатците, които са ни дадени, да ги управляваме, да им показваме къде ги слагаме. Има моменти и умората прави повече раздразнителност, човек изпуска думи".

По повод скандала с ордена "Стара планина", който вицепрезидентът Ангел Марин върна заради думи на премиера, че е незаслужен, Борисов коментира: "Вижте, аз толкова, толкова несправедливи упреци съм чувал от тях, че те толкова се засягат, толкова са докачливи. Все пак, ако си спомняте, аз бях осъден от БСП, че накърнявам достойнството им. На тази партия, която е взривявала църкви, избивала е хора по лагерите, аз съм им накърнил достойнството, за което ме глобиха и си платих 2500 лева.Някак си ..., остави, не искам да го коментирам Марин. Преценили са, дали са му, както и да е".

Премиерът отрича да е "монументът", "паметникът" на ГЕРБ. "Не случайно аз съм обграден и цялото ми правителство, с изключение на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който по своята същност също си е експерт от Министерството на вътрешните работи. Всичките ми останали министри дори не са членове на ГЕРБ, са експерти, които съм ги избрал именно заради експертните им качества. И затова тези хора допълват това, което не мога".

Според Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министрите в кабинета, заместниците им и експертите имат много знания, но още нямат характер. "Нямат воля, нямат тази съпротивителна сила, не са още достатъчно зрели бойци, за да могат да са на първата линия. Затова съм им нужен. Много коварен противник. Вие виждате цялата политическа класа от прехода, които всичките са си били по един или друг начин коалиции заедно, разбирали са се помежду си какво да вършат, връщали са си, давали са си мандати, гарантирали са си неприкосновеност след това", казва още премиерът.



 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4259 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
класната ти

2012.02.20 | 18:15

9
Тикво, Тикво а при тебе е точно обратното!

2012.02.20 | 18:15

8
Една банда с главатар

2012.02.20 | 18:15

7
А Борисов кога по-точно придоби своя "характеер"? Докато беше момче за всичко, под опеката на Пашата? Или на някой друг СИКаджия? Или може би по-рано - когато казва твърдо НЕ на МВР, само и само да запази партийния билет? Или може би малко по-късно, когато го назначиха за главен секретар на МВР и почна да си върти контрабандата на спокойствие?
На овчи народ - вълка му е виновен!!!

2012.02.20 | 18:14

6
Колко сте озлобени всички. Нямам думи. Чета всеки ден коментарите ви под статиите , които се пускат и направо нямам думи!!!! Как седите и се пените на премиера, забравяйки какви бяха предните. Помните ли протестите на земеделците за блокирането на евро програмите САПАРД и още 2?! Май не ги помните, бързо забравяте и помните само това което ви изнася - важното е едно - винаги да има кого да мрази българския народ, винаги трябва да има има герой за анекдота който се прехвърля от уста на уста - първо по пазарите на градовете от пенсионерите - днес вече и в интернет сайтовете от младите! Наследяваме техния скапан манталитет!!! Ако бяхте наистина недоволни щяхте да излезете с нас на протестите а не да мърморите във форума на сайта. Всички обвиняват управлението на страната във времена на икономическа криза където стагнацията и инфлацията е навсякъде по света и забравяте миналите години на глад и мизерия - днес е тежко но не е като тогава!!! нищо не оценява калпавия и повреден народ който живее на свещена земя и дори не го разбира!!! НИЩО НЕ ОЦЕНЯВАТЕ НИЩО!!! Международните агенции които правят проучвания през 2010 година разкриха ,че българския народ е НА ПЪРВО МЯСТО по черногледство песимизъм и безверство... В СВЕТА!!!! В СВЕТА!!! след палестинците!! народ чиято земя беше заграбена и ежедневно претърпява нови и нови атентати!! дори те са по щастливи от нас!!! и това е доказателство че за липсата ни на щастие мили хора не е причина безпаричието и липсата на справедливост.. вървете в ивицата Газа да видите липса на справедливост. Проблемът е в болната ни народопсихология формирана от турското робство след него комунизма.. и разбрабването на България под формата на приватизация по образец на Аржентина!!!! Хората мислят че разграбването продължава но не разбират че имаме БВП колкото на Албания, икономика няма и от там следва че и пари няма!!! не можем да внасяме по 100 лв осигуровки и да чакаме пенсии по 1000 лв!!!! пенсионния фонд има формула и тя е проста!!! Но народа явно е по-прост щом не може да осъзнае собствените си проблеми произлизащи от завистта му и злобаната на хората по между им.. за това е по-лесно винаги да се обърнем към парламента (който също има вина разбира се) и да скандираме както винаги - ОСТАВКА!!! Българинът е лишен от правото да избира поради политическата му апатия и който и да дойде на власт ще му бъде удрян един и същ печат!! и като смъкнете Бойко кой ще дойде питам!? Същия като предните и тия след тях.. С уважения един гражданин който смята ,че е дълг за всички да се събудят от този кошмар за който са причина собствените им емоции и егоизъм!!!

2012.02.20 | 18:10

3
МОмченце, гледам и на теб ти е лесно да плюеш, само че по нас. За разлика от теб обаче, който си седиш вкъщи и чакаш мама и тати да те нахранят, ние РАБОТИМ. Някои от нас са служители, други, като мен, се опитват (опитваха) да живеят със свой собствен бизнес. При "гадните" предишни, или по-точно царя и Станишев, започнах своя бизнес и се развивах доволно! Имах възможност да изхранвам семеството си, давах и работа на 20 човека. Дойде ВЕЛИКАТА мутра и какво стана - аз, както и стотици хиляди други останахме без бизнес! Други стотици хиляди останаха без работа! За какво "вземане" в ръце ми говориш, бе, пикльо?
Радо

2012.02.20 | 18:11

5
Ако имаха толкова знания министрите нямаше да сме на това дередже 290лв. минимална заплата и 400 хиляди безработица. Имат претенции че са капацитети но само на хартия но на практика са гола вода тапия без покритие. И за чистачи няма да ги вземат ако им бият шута от държавната работа.
Калоян

2012.02.20 | 18:10

4
#4 Много добре си резюмирал нещата. Най-лесно е да се оплакваш и да плюеш, много по-трудно е да се вземеш в ръце, малко да си поразмърдаш умственият капацитет за да си помогнеш, а не да чакаш някой да ти остави 1 куфар с пари пред вратата. Тази нагласа е наследство от другарите, те научиха народа, че всичко ще има стига покорно да навежда главата. Но в сегашната обстановка наведената глава кореспондира с празен стомах !
Дичо

2012.02.20 | 18:09

2
И ти и министрите ти една жена до вас не можете да задържите, тръгнали държава да оправят пфууу нещастници!!! Гледам ви колко сте жалки, всичките сте мутри, педали, извратени и психопати. Една първа дама нямате, поне за парлама да я бяхте турили днес на клетвата. Ама то така е, акто си хомосексуалист, извратен и психопат, жена до вас няма да стои. И тия ще ми управляват, пфуууу нещастници.
xxx

2012.01.23 | 09:49

1
До № 4 внасяме по 100 лв осигуровки и да чакаме пенсии по 1000 лв!!!! Не ми става ясно хората на запад получават около и над 1500 евро да не би внясят по 1000 евро осигуровки на месец като получават 1000 евро пенсия

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини