Премиерът: ако сме слабо правителство, предишните трябва да ги няма

  • 19 януари 2012 13:02

  • 11010
  • 48
Премиерът: ако сме слабо правителство, предишните трябва да ги няма
©

Президентът Първанов като казва, че сме слабо правителство, за предишните трябва да каже, че ги няма. Това е заявил премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред министрите на правителственото заседание във вторник, стана ясно от стенограмата, публикувана в сайта на Министерски съвет.

Борисов прави коментара си при обсъждането на точката за отчуждаване на земи при изграждането на пътя към язовир „Цанков камък”, внесена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Борисов коментира думи на президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в от телевизионно интервю по-рано през седмицата.

„Небезизвестният път към „Цанков камък” – златният път, път, който е построен незаконно, и за да го въведем с акт 16, е необходимо първо да се направят отчужденията, които не са направени, както за Хаинбоаз, така и за Струма – ЛОТ нула” - казва Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.
Как ще строят път без отчуждение, пита премиерът, на което министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена обяснява: „Струма ЛОТ нула, Хаинбоаз – абсолютно аналогични случаи. Едно време са строили без да имат отчуждение и всички необходими документи, за да строят. Включително Попово – това, което не можем да открием – чисто нов път”.

Президентът Първанов като казва, че сме слабо правителство, за тези трябва да каже, че ги няма – казва Борисов и допълва: „Значи той за това правителство, предишните, които са строили по такъв начин, неговият приятел Гагаузов, трябва да каже, че изобщо нямат правителство тогава, ако ние сме слаби”.

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко коментира: „Как слабо правителство, господин премиер, направил съм два музея за две години, четири театъра съм ремонтирал, четири художествени училища, реформа…!? Как слабо правителство?! Не съм съгласен с такова определение”.

Имаме доста такива ключови пътни обекти, които не са въведени в експлоатация. Поетапно ще отчуждаваме и така до края на лятото се надяваме да успеем да узаконим всички ключови пътища, казва Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

„Когато аз отида в петък на парламентарен контрол обикновено всички четат декларации тогава, с мен, и след като прочетат декларация веднага излизате и почвате да им четете как са строили. Защото Станишев вчера бил казал, че това, което строим като магистрали и инфраструктура било нещо пушилка. Нещо такова бил казал. Те не само че пушилка не са правили, а там, където са се опитали да правят нещо, са го правили незаконно.

Така че, искам да ми подготвите всичко това – за Хаинбоаз – незаконно, Струма – незаконно, Попово – сега понеже нали идваха хората да ми се молят там да пуснем пътя – незаконно, Цанков камък – незаконно, „Водно огледало”….”, казва Борисов.

„Не съм съгласен, господин премиер, много неща направихме и в крайна сметка работим за едното признание за труда. Направих една проверка, нито един консултант от нашето правителство няма, въпреки че сме високи експерти. Аз бих бил консултант, много скъпо платен, по художествените естетически качества на каскади, топлоелектрически централи, всичко, което касае естетизацията. За съжаление, няма още такава фирма, а пък и няма кой да ми даде два милиона”, казва Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, на което Борисов пита: „Казваш го сериозно, не с чувство за хумор?”. „Ако забелязвате аз съм темерут човек на вид и нямам никакво чувство за хумор, а чувство за правда. Благодаря!”, казва Рашидов.

Последвайте канала на

11010 48

Свързани новини

Коментари 48

Добави коментар
независим

2012.01.19 | 22:57

25
Мутрата ББ пак се изказа! Стига вече се е хвалил, колко му е добро правителството, стига вече с тази публичност по отношение на строене на магистрали. По слаб премиер никога България не е имала. Изключвам Жан Виденов, който влезе в клопката на своите хора, хора тип интересчии. Дойде Иван Костов, унищожи земеделието, дойде Симеон, прибра си земите. ББ е тръгнал да руши всички малки и средни предприятия! Мони пък се разхожда с розовите цървулки в министерски съвет! ББ е слаб премиер, защото му е ниска културата! Кой нормален човек ще каже:"Трябва да бъде нахранено кучето с две пържоли, затова, че е открил трупа на Мирослава!" И да се извинява и да не се извинява едно е ясно - правителството няма да спечели на следващите избори! А ТВ-ята на Мърдок, ще си остане една правителствена герберска телевизия!!!

2012.02.10 | 15:16

48
Ей всичките тия хора дето плюят правителство на ГЕРБ, са същите утайки които плюеха и Сергей,недоволни от живота. Плюят викат ругаят,обаче никой не каза едно хубаво нещо което са направили предишните правителства.Олигофрени разберете и проумейте че на Сергей му спряха еврофондовете,европа не го подкрепяше, а на Бойко му ги пуснаха още на първият ден от управлението. За всички малки предприятия който са фалирали,мога да кажа само че толкова са били предприятия, вие кво искате аз имах 10 фирми занимаващи се с продажби на земи ,на промишлени стоки и всичките ги закрих,според вас на кого да се ядосвам ,да не би Бойко да ми вратна ключа.Дойдаха големите вериги и аз не съм конкурентноспособен,а тея вериги не ги е докарал Бойко те са тук от доста време
до феновете на боко тиквата (Сево)

2012.02.10 | 15:15

47
Oт днес и президент със нашийник!!! Тежко и горко на България!!!

2012.02.10 | 15:15

46
Питайте кучкаря, к'ъв го дървеше през '91 г. в Хърватски затвор !

2012.02.10 | 15:13

45
На дипломатически език "слабо правителство" означава именно "никакво правителство". Великият ни Премиер обаче е толкова първосигнален, че вместо да подмине с пренебрежение такова подмятане (правилното действие), се включва в надприказване като махленска скандалджийка. Има да чакате Първанов да му отговори. Той само му натисна бутона и го остави сам да си се злепоставя. То с ББ открай време си е така - който бутон му натиснат - това прави. Отдавна се превърна в посмешище и тук, и по света, но имидж-мейкърите му, играят по нечия чужда свирка и продължават да го поощряват в просташките му прояви. Той пък го прави с удоволствие. Нали и без това си му идва отвътре.

2012.02.10 | 15:12

44
мначи ти нищо конструктивно не каза... както и всички тук седите като баби пред блока и преплювате.. но нито едно ескпертно мнение съдържащо фактология някаква не виждам.. кажи в кое примерно не са се справили добре (не че наистина не се дънят в много отношения) ама поне говори като голям човек с факти зад думите си седите и ревете че се правят магистрали ако бяха дигнали с тия пари за магистралите пенсиите щяхте пък да ревете що защо няма пътища винаги в България както и да ги наредиш нещата.. апатията на народа пречи за трезва оценка казах го и го повтарям много съм разочарован.. защото вярвам в тая страна че има нещо особено и различно от другите.. лошото май е че е в лошия смисъл
arhar

2012.01.21 | 13:40

43
премиер - Гоце ? / получи ' голям шлем ' от Путин / ; премиерски съветници - Л. Гоцев и В. Вълков ? ; вътрешен министър - Маджо ? ; министър на земеделието и храните - М. Манолова ? / познава технологиите за производство на бира и кебапчета / ; министър на здравеопазването - Л. Корнезов ? / защитник на евтаназията / ; министър на правосъдието - Н. Филчев ? ; министър на образованието и науката - Ал. Петров ? / научен работник, доцент / ; министър на културата - Р. Петков ? / говори културно и интелигентно в публичното пространство / ; министър на труда и социалната политика - Н. Ананиева ? ; министър на финансите - Г. Гергов ? ; външен министър - Г. Петканов ? / с отнета виза за САЩ / министър на спорта - Пешо сумиста ? / заслужил спортист, орденоносец / ; шеф на митниците - К. Добрев ? / разбира от конвертируеми валути / ; говорител на правителството - Слави от Учиндол ?
Кучкар Джон

2012.01.21 | 13:39

42
Aбе гербарастките кучета изглежда нови трели са взели да извиват - видите ли ако ги нямало тях! И какво ако ви нямаше ас бе, трепанги утрепани???? Ако ви нямаше вас, ако ги нямаше тях,....ако,...., ако, ама акото мирише в гащите ви насрани гербарски гьонсурати!!! Хората ви казват и доказват, че сте правителството на организираната пресъпност - на МАФИЯТА и че нещата се влошават от ден на ден и стават вече катастрофални - ама вие се правите че дъждец ви вали, тупате се по гърбовете, помпате празно самочувствие като шимпанзета! Боко-кучкарят се опитва нещо да поучава Европа, как да си подравни заплатите по нашите - абсолютен тепегьоз и супер идиот! Кънграчулеишанс - за това ли народът те посочи, бе да ревеш като льольо само! Гербари, пръждосвайте ми се от очите по дяволите и никога повече не си показвайте грозните, тъпи муцуни!!!
Tompson

2012.01.21 | 13:39

40
tumbs up както бих казал на латинеца.БЪЛГАРИ , ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ВСЕ ЗА ЕДНА И СЪЩА ПОМИЯ!!
JULY

2012.01.21 | 13:39

41
NA TEB TI IDVA VREMETO XORATA TE MRAZAT BOKLUK DALI REVOLUCIQ ILI UBISTVO SAMO DASE MAXNE6 ZA DVE GODINI NAPRAVI GENOCID
От мен

2012.01.21 | 13:39

39
Този е е*ати циркаджията!!!
ТЛСМ

2012.01.21 | 13:39

38
ахахах Един дол дренки сте ми си мислиш че си направил нещо повече от тях но освем вреди за България и българският народ друго не видяхме от вас!!!
Илиев

2012.01.21 | 13:39

37
Баси наглеците. На тея нищо да не им е наред, а само дето лаят колко са добри. Кое им е наред образователната система, здравеопазната, можеби икономиката ? Даже спортната зала успяха да объркат. Готов проект го промениха уж да спестят и не само по-скъпо излезе ами и ще има загуби от там, че няма да може големи международни състезания да има щото сега пистата неотговаря на изискванията, концерти няма да могат да се правят щото акустиката развалили парко места няма (затова сега са платени). Какво само лаят то само с пътища да правят не е управление на държавата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини