Бойко Борисов: Много ме кълнат, но рано или късно ще се оцени какво правим

  • 23 януари 2012 05:56

  • 105
  • 26
Бойко Борисов: Много ме кълнат, но рано или късно ще се оцени какво правим
© Булфото

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разкри, че все по-често му се налага лично да реже от парите на различни министерства, за да свали част от напрежението върху финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

В интервю пред в. "24 часа" той разказа как се разпределят държавните финанси във време на криза. "Да се надявам през 2013-а и 2014-а да не плащаме влакове на “Сименс” и хеликоптери на французите и с тези пари да си направим инфраструктура. Сутринта от 8 до 10 с Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, Дянков и Лазаров (шеф на Агенция "Пътна инфраструктура) километър по километър сме смятали кое да падне, кое да остане, за да ни стигнат паричките и да не прескочим дефицита. Дянков казва: Давам, ама ми кажи от кое министерство да отрежа. И той стана тарикат, не иска да е лош. Ето ти сметките, ти си премиер, ето ти черния туш - драскай! А всеки вика после: Дянков не дава. А Дянков дава, колкото му дам аз, а с мен не искат да се конфронтират", казва пред "24 часа" Борисов.

Веднага след това обаче той смекчава тона към Дянков и защитава вицепремиера си. "На него явно му дойде в повече. Защото отреже тоя, отреже оня и после какво чуваме - скарал се с вицепремиера, скарал се с колега. С Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на проблемът му дойде от това. Понеже Миро много иска да е добър и нещо, което не трябваше да го подписва, да не откаже още пари за зърнопроизводителите, айде да подпише. И оттогава Дянков вика: Айде, за да не съм аз лошият, ето ти листчето, пиши “не”. И е прав, толкова негативи му се изсипаха на главата", обяснява Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

На въпрос защо носи червен конец, премиерът отговаря: "Много ме кълнат, помага. Хората рано или късно ще оценят какво правим, е, аз ще умра дотогава, но важното е, че сега, като отидем в спортната зала, ни е хубаво, като минеш по южната дъга - също. Помните ли какво беше там - селски кокошарници. И сега, 2012 г., пускаме южната дъга цялата, софийското метро, Ларгото, Меден рудник - Бургас. Във времето на социализма не са правени такива обекти. Ще минат 10 години и ще видите, че тогава хората ще дадат оценка, сега сме в ежедневието и е трудно. Като се отдалечим във времето, ще се види кой е успял да спаси държавата в голямата финансова криза, кой е построил спортната зала, кой е направил магистралите, хората ще го оценят. Като тръгнат към морето, тогава ще се сетят. А за да стане, виждате колко енергия, сила и натиск влагам", казва още премиерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
105 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
отново

2012.01.29 | 23:01

26
И тук ще дам пример с държавната "машина" не работи добре-значи някой не си върши работата.Аз не искам подарени пари от външни фондове,квалифициран работник съм,дайте ми работа,да сея да копам нашата си земя и да се ползвам от благата и.Наситих се на чужда помощ и чужди стоки и на големи ОБЕЩАНИЯ-четири ленти асвалт няма да ни решат проблемите,министри с недоказани качества -също.Българския народ е потенциал и не е мързелив,но е прекалено добър и търпелив.
dgdf

2012.01.25 | 22:16

16
ти с какво си специален, че някой да ти дава? образовай се, смени си професията - никой нищо няма да ти даде! Само за справка ще ти кажа, че един програмист взима 1200 лв ЧИСТИ, НАЧАЛНА заплата без да има опит(с тенденция за 2-4 хил след няколко годинки) и има търсене на такива кадри(но да са кадърни)! .... но не ние ще сме прости и тъпи и ако някой ахмак даде от тук от там нещо ние ще му работим за 300-400лв без преспектива и ще му се радваме.....а има толкова много европрограми за финансиране на стартиращ бизнес.... поинтересувай се малко... НИКОЙ НИЩО НЯМА ДА ТИ ДАДЕ ЗАРАДИ СИНИТЕ ТИ ОЧИ(освен на магистралата)
СЛЕПЕЦ СИ БОЙКО!

2012.01.29 | 23:00

25
СЛЕПЕЦ СИ БОЙКО,ЗА ТОВА ТИ ПИША С ГОЛЕМИ БУКВИ-ДАНО ГО ПРОЧЕТЕШ! ДОКАТО НАРОДА ТИ МРЕ ОТ ГЛАД, ТИ МАГИСТРАЛИ ИМ СТРОИШ. ДОКАТО ВНАСЯМЕ ОТ ТУРЦИЯ И МАКЕДОНИЯ ИЗГНИЛИТЕ ИМ ДОМАТИ И КРАСТАВИЦИ, НАШАТА КАЧЕСТВЕНА ПРОДУКЦИЯ СЕ ИЗХВЪРЛЯ ПО УЛИЦИТЕ. НИЩО ВЕЧЕ НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА У НАС, САМО ВНОС, ВИСОКИ ЦЕНИ, ПАК ВНОС, ПАК ВИСОКИ ЦЕНИ И Т.Н...БЕЗКРАЙНА СМЪРТОНОСНА СПИРАЛА. СКОРО НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ТИ КАРА ПО МАГИСТРАЛИТЕ. МЛАДИТЕ В ЧУЖБИНА, А СТАРЦИТЕ - В ГРОБИЩАТА!
челопеч

2012.01.24 | 10:07

8
без производство,без икономика, а само със спортни зали и магистрали ( за полседните 2 години - 56 км) - как се спасява държава бе , малоумник! Дори първокурсниците в университета знаят, че първо трябва да има производство,а не ифраструктура! Това и най-тъпия икономист ще ти го каже! Нашата икономика в момента се гради единствено на сферата на услугите - на нищо друго! Слуги сме и това е ! Нищо не произвеждаме, това което изнасяме е реекспорт - внасяме от Китай пластмасови чашки,преопаковаме ги и после ги изнасяме! Страшна икономика имаме! И АЗ ЩЕ ТЕ ПОКЪЛНА - ДАНО УМРЕШ БОЙКО ! ДАНО ПУКНЕШ ОТ РАК СКОРО И ДА НИ ОТЪРВЕШ ОТ СЕБЕ СИ! ДАНО И ДЕТЕТО ТИ УМРЕ ОТ РАК! ЩЕ ТИ ДОНЕСЕМ ПЪРЖОЛИ!ТЕЛЕШКИ! И ЩЕ ЛАЕМ КАТО КУЧЕТА!
да ама

2012.01.29 | 23:00

24
Да ама той си има "шаманска"защита-червено конче.Не че ще го спаси, народната горчилка е повече. "Когато човек печели /избори/,не знае какво губи"-а явно някой вече си губи съня.

2012.01.29 | 22:59

23
Вратата на проклятието се отваря навътре , ако човек не греши и проклятие няма да има , но Господ казва : " Искам милост , не жертви " и "...всяка власт се дава на човека за да бъде изпитан." Не вярвам да чуеш от небето :"конграчулейшън Борисов." Човек и добре да живее умира...не вярвам парите , които ще оставиш да са за добро, или смяташ , че червения конец ще те спаси от Божия гняв ?

2012.01.25 | 22:19

22
da e jiv i zdrav BOIKO BORISOV i o6te 20 godini da ni upravlqva
On ERR Go To WC

2012.01.25 | 22:19

21
Кретен, убогият ти мозък не може да стопли, че в страната трябва ДА СЕ ИЗГРАЖДА И РАЗВИВА ИКОНОМИКА!!!! Икономиката, глупако, икономиката на първо и единствено място, защото само тя произвежда принадена стойност!!! Ама такива кухи лейки като теб не могат, а и не иска да стоплят, че целта на една демокрация е БЛАГОТО на отделния индивид посредством обществен прогрес и духовно развитие и самоусъвършенстване! Нежели да мислят за НАУЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПРОИЗВОДСТВОТО - но не, тези неща са комунистически отживелици!!!! Виж ларгото и скопената спортна зала са друго нещо нали, дано да ти приседнат! Иска ми се на следващите избори ГРОБ да спечелите между 3 и 5% да ви видя какво ще ми словоблудстваш за Историята! Впрочем тя, Историята, те чака - широко е отворила кенефа си за теб и твоите зомбирани, лумпенизирани последователи!
ТЛСМ

2012.01.25 | 22:18

20
Още десет години безродничество и подлизурство и да когато не останат българи в България тия които се настанят в домовете ни със сигурност ще са ти много благодарни че изгони собственият си народ от родината....
Pesho

2012.01.25 | 22:17

19
Смешник, колко сили и енергия влагал.... за натиска съм съгласен. Типично за мързеливите и мекадърни хора да говорят по този начин - направих, платих, наредих... Ти си представител на определена група - в случая политическа, а и в случая си премиер, не може да си позволиш да говориш в първо лице, единствено число. Но тези които са гласували за тебе, нека сега ти сърбат попарата, лошото е че и ние покрай тях... И колкото и да ги плещиш, има една поговорка - вълкът си остава вълк..
ПИЧА

2012.01.25 | 22:17

18
БОРИСОВ , БОРИСОВ.... КОЙТО ТИ Е КАЗАЛ,ЧЕ С ИНФРА СТРУКТУРА СЕ СПАСЯВА ДЪРЖАВА ТЕ Е ИЗЛЪГАЛ.ВИЕ СЪСИПАХТЕ ЦЯЛАТА ИКОНИМИКА И БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ И СЕГА СТРОИМ МАГИСТРАЛИ ИСПОРТНИ ЗАЛИ.САМО НЕ МИ Е ЯСНО КОЙ , ЩЕ ГИ ПОЛЗВА....ТРЯБВА ДА РАЗБЕРЕТЕ ,ЧЕ ДОКАТО НЕ ДАДЕТЕ НЯМА ОТКЪДЕ ДА ВЗЕМЕТЕ. ЕВРОФОНДОВЕТЕ ,ЩЕ СА ДО ВРЕМЕ И ПОСЛЕ КАКВО ПРАВИМ..????И СЛЕД 10 ГОД.ЩЕ ОСТАНЕ ЛИ ЖИВ БЪЛГАРИН , ЧЕ ДА ИМА КОЙ ДА ТЕ ОЦЕНЯВА????
брей

2012.01.25 | 22:16

17
Много прости хора има в този форум,ей !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини