Радан Кънев с втори мандат начело на ДСБ

  • 16 юли 2016 15:47

  • 1680
  • 4
Радан Кънев с втори мандат начело на ДСБ
© Булфото

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и беше преизбран с 502 гласа "за", 10 въздържали се и двама "против" за председател на ДСБ с четиригодишен мандат от XV Национално събрание на партията.

Повярвайте ми, че силата е у вас, а не у мен, обърна се той към делегатите на форума.

По-рано Кънев поиска едногодишен мандат, за да се види дали може да изпълни обещаното днес.

Занапред председателят ще има трима заместници - досегашните Атанас Атанасов и Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат, а новият е Димитър Сяров. В националното ръководство на партията влизат 11 души, които се избират от Националното събрание, а други трима са по право - или общо 14 души.

Решаващ момент за ДСБ не са президентските избори, не е дали Реформаторският блок в този му формат ще оцелее, но това било решаващо за България с оглед на ситуацията, според Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Затова не било случайно, че тъмносините два пъти протегнали ръка на ГЕРБ, за да има страната ни президент с безспорна геополитическа ориентация и той да е гарант за реформа в съдебната система. Отхвърлената ръка означава, че гледаме в различни посоки и дава шанс за ляв президент, който е и голям риск за България, обясни той. Трябва да направим така, че да изхвърлим българската левица от българската политика, да защитим националната сигурност, призова Кънев, цитиран от БТА.

За него граждански кандидат означава подкрепен от гражданите, а не човек, който никога не е членувал в партия.

Излизането в опозиция и президентските номинации бяха акценти и в дискусията на участниците в Националното събрание на ДСБ. Евродепутатът Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат посочи, че партията вече е преодоляла най-голямото изкушение в българската политика - участие във властта с цената на тежки компромиси. Това решение ни осигури политическо бъдеще, ДСБ си осигури път след Борисов, посочи той. По думите му Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не би могъл да води България с оглед на създадената ситуация, особено по отношение на развитието на ЕС. Той ще бъде един от най-нелепите премиери, заяви Малинов.

Представителят на Гражданския съвет в Реформаторския блок Гроздан Караджов поиска да бъде направена анкета сред членовете и симпатизантите на Блока кого искат за техен кандидат за "Дондуков" 2. Въпросът не е дали аз ще приема номинация за президент, трябва да обърнем въпроса - "вие какво искате", заяви той пред форума.

Вили Лилков призова ДСБ да поеме инициативата и лидерството и да номинира двойката за "Дондуков" 2. Има нужда от човек, който да излезе и да каже, че той иска да се бори за държавен глава, смята той.

В този момент всички партии от РБ бягат от отговорността и търсят кандидатпрезидентска двойка, която да бъде похарчена, обясни още Лилков. Призовавам ДСБ да "дръпнем като лидери в РБ", да предложим кандидатпрезидентска двойка и който иска - да тръгне да ни следва, завърши изказването си той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1680 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Манев

2016.07.17 | 22:08

4
От ДСБ би трябвало да са умни хора но постъпките им го опровергават.
ФАКТ

2016.07.17 | 22:06

3
С ТОЗИ ИЗБОР СЕ ЗАТРИХА ТОТАЛНО !!
браво

2016.07.17 | 22:06

2
на рада-Дълбоката. НОВ БРАДАК СЪС СТАРИ КУРВИ.
Хахаха!

2016.07.17 | 22:06

1
Ама и тоя е едно пълно недоразумение, което на всичко отгоре се взема и насериозно!

Добави коментар

Водещи новини