СГС изнерви ДОСТ. Искат от Местан да тълкува думи и изрази (видео)

  • 08 юни 2016 13:55

  • 12539
  • 8
СГС изнерви ДОСТ. Искат от Местан да тълкува думи и изрази (видео)
© Булфото

Поради забавяне на регистрацията на новата политическа партия ДОСТ, провокиран от изтеклата информация и коментарите направени в публичното пространство, лидерът на ДОСТ Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в обясни какви са причините за забавянето, предаде репортер на novini.bg.

През целия месец между българския съд и ръководството на ДОСТ е текла кореспонденция, получени са три разпореждания от съда, като в първото СГС иска оригиналите, а не заверените копия на партията. Второто разпореждане е в свободен текст е да бъде обяснено какво означава изразът „установяване на чувство на национално достойнство“. За да изпълнят това разпореждане ДОСТ използват тълковния речник и обясняват значението на този термин. На 1 юни е представена молба, с която СГС обясняват, че установяване не значи утвърждаване, поради което производството се оставя без движение.

От ДОСТ определят, че съдът не просто навлиза в политическото поле, а влиза в полето на стилистиката. "По този начин се  показва, че една дума синоним е въпрос на съдържание", заявиха от политическата формация и допълват, че също така от съда искат да бъде обяснено кои точно са реформаторските сили в България и какви точно промени ще бъдат извършвани в Конституцията.

Местан бе категоричен, че това е прецедент. "Нито една партия не е била подложена при регистрация да обяснява думи и изрази", заяви той. От ДОСТ са изпратили писмо до СГС, с което настояват да се провери защо се бави регистрацията и са поискали официално отвод на съдията. Също така искат да бъде насрочено открито заседание и произнасяне по същество. ДОСТ смятат, че крайно националистически формации и ДПС, както и всички леви партии стоят зад това партията да не бъде регистрирана, защото това, има пряко отношение към президентските избори, където ще се сблъскат двата съюза – Евразийски и Натовски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
12539 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.07.09 | 12:11

8
Трябва да обясняваш откъде получаваш финансиране за политическата ти кампания. В случая, как се е изказвал Местан е дреболия, действията са много по-кръсноречиви от думите.
pavle delibashich

2016.07.09 | 12:10

7
ВРЕМЕ Е ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО КВАЗИМОДО ДА БЪДЕ ИЗХВАРЛЕНО НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА

2016.07.09 | 12:10

5
А бе глупак такъв защо задаваш глупави въпроси .Той е милионер благодарение на ДПС,краде краде и не се наяде Пари има ,знаеш ли за какви кампании и колко кампании .Цял живот да прави кампании парите няма да му свършат.Кой политик си позволява да направи златни сватби на децата си за милиони .Аз работя ден и нощ като магаре и не мога да отида на лекар , а той сватби и кампании бол.

2016.07.09 | 12:10

6
И ще продължаваш да работиш като магаре, защото явно си много интелектуално ограничен. Нищо от това, което казваш не е контрааргумент на това, че трябва да се направи пълно и независимо финансово разследване на Местан. В крайна сметка няма голямо значение, дали парите идват от Турция или от крадене и двата потока са незаконни. Дори няма да обсъждаме линията, че сам да финансираш кампанията си е огромен и необоснован риск.

2016.07.09 | 12:10

4
На ход са тюркпосол и козяците, бау,бау....

2016.07.09 | 12:09

3
Нали още я има тази страна, България, още не сме станали малцинство, нека да изчака.
000

2016.07.09 | 12:09

2
местан лесно ще го проверят от къде му идват парите за изботи и кампании - КОЙ ЩЕ ПРОВЕРИ доган - червения агент
опа

2016.07.09 | 12:09

1
Е това е номера му на този предател

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини