Янков от ДПС: Съдът е взел решение на базата на законите и Конституцията за ДОСТ (обновена)

  • 08 юли 2016 10:40

  • 2092
  • 1
Янков от ДПС: Съдът е взел решение на базата на законите и Конституцията за ДОСТ (обновена)
©

Депутатът и зам.-председател на ДПС Янко Янков заяви, че от партията няма да коментират решенията на българския съд, защото в България има разделение на властите. Изявлението му е по повод отказаната регистрация на ДОСТ, предаде репортер на novini.bg.

От ДПС са се запознали с мотивите на съда и няма да ги коментират. "Съдът е взел решение на базата на законите и Конституцията в страната, а не на емоционални изявления от пресконференции", отсече още депутатът.

Не е предмет на нашата нито парламентарна, нито политическа дейност да обсъждаме такива казуси. Ние имаме доверие в правораздавателната система на България. В момента ситуацията по регистрацията е казус на правораздаването на Република България, ние сме политическа партия. Казусът има две страни. Едната е кандидатите за регистрация, другото е съдебната система. По средата са Конституцията и законите на страната“, заяви Янков и посочи, че са се запознали с решението на съда.

„Не можем да го коментираме, ще тече процедура по обжалване, доколкото разбирам“, добави той. Янков обясни, че що се отнася до отношението на ДПС към кандидатите за регистрация, то е изразено още през декември.

„Интересите на ДПС са да се утвърждава като политическа партия, да си запазва достойнството, да си запазва потенциала от хора, които я подкрепят, да разширява този потенциал и да бъде партия, полезна за бъдещето на България по отношение на качеството на живот на хората тук в страната и евроатлантическия път на България“, заяви Янков.

Последвайте канала на

Калина Христова
2092 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.13 | 11:45

1
на вас треперят ви гащите от дост

Добави коментар

Водещи новини