Каракачанов: Отказът за регистрация на ДОСТ е една добра новина

  • 08 юли 2016 10:05

  • 1532
  • 0
Каракачанов: Отказът за регистрация на ДОСТ е една добра новина
©

Това е една добра новина за българското правосъдие. Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността във връзка с отказа на Софийски градски съд за регистрация на партия ДОСТ.

Каракачанов припомни, че от ВМРО не само са призовали ДОСТ да не бъде регистрирана, но и заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки е внесъл жалба против регистрацията на ДОСТ. Каракачанов посочи, че не е запознат с мотивите на съда, но според него е видно, че партия ДОСТ е един политически проект, който най-вероятно е създаден от една съседна нам държава.

„Не е редно в българския политически живот да влизат субекти или да участват субекти, които са креатури на други държави. Така че поздравления на българския съд“, коментира Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Според него Лютви Местан трябва да обясни какво прави в турското посолство, защо там се е укривал, а не е отишъл в МВР, ако се е чувствал застрашен.

„Какви са отношенията му с Република Турция? Вярно ли е това, което се говори, че това е турски политически проект?“, попита Каракачанов. По думите му, ако се проследят изказванияти позициите на тази партия, тя няма разминавания с постулатите на турската външна политика. Във връзка с декларацията на ДОСТ, в която посочват, че ще обжалват решението на съда, Каракачанов посочи, че в закона има такава опция.

„Вече другата инстанция решава какво ще направи, но много ми е интересно да се запозная с мотивите на съда“, заяви той. По думите му, има достатъчно информация в специализираните органи и служби на Република България и ако съдът ги е изискал или е получил инфорамция. Той препоръча и на горната съдебна инстанция да се поинтересува.

Последвайте канала на

Калина Христова
1532 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини