Местан: Цветанов ще си плати за тежката дискриминация в Изборния кодекс

  • 22 май 2016 16:41

  • 5874
  • 32
Местан: Цветанов ще си плати за тежката дискриминация в Изборния кодекс
© Булфото

Замисленото от управляващите партии ограничение за броя на изборните секции в чужбина до 35 е тежка дискриминация на етнически и религиозен принцип и проява на фашизъм, каза лидерът на партията ДОСТ Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в шуменското с. Пристое, където почете жертвите на Майските събития от 1989 година.

"На път насам чух изявление на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който каза, че заедно с части от РБ и фашистите от Патриотичния фронт - наричам ги фашисти, защото така ги е определил Съветът на Европа... Та заедно с фашистите били постигнали съгласие как Избирателният кодекс щял да бъде поправен. И патриотите били направили тежък компромис, като се съгласили в държавите извън България да се разкрият максимум 35 секции. Заявявам, че тази теза на Цветанов е тежка, гнусна демагогия. Защото на последните избори в Турция имаше 139 секции, тоест ще имаме 3-4 пъти по-малко секции там и той се опитва да представи това като демократично решение. Тежка демагогия и обикновен фашизъм е това", заяви Местан.

В ДОСТ били проучили, че в държавите извън България, само с изключение на Турция, секциите и досега са били 35. "Сега те казват на българите в чужбина: спокойно, вашето не се губи, даваме ви максимума, който сте имали и досега, ще ударим само българските граждани в Турция, те ще бъдат орязани. Само че номерът няма да мине. Този подход е не просто дискриминация, а възможно най-грозната дискриминация, защото дискриминира българските граждани на етнически и религиозен признак. Преди 27 г. същите хора бяха подложени на репресии от комунистическия режим и прогонени от родината си, сега демократична България ги репресира повторно чрез дискриминационни текстове в Изборния кодекс", каза Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

"Цветанов, като се е съюзил с фашистите от ПФ, ще си понесе политическата отговорност за това - както пред българските граждани, така и пред външните фактори, и пред евроатлантическите сили", заяви лидерът на ДОСТ, цитиран от БТА.

Събитията от 22 май 1989 г. да се честват с държавен протокол и да не се политизират, поиска Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, който седмица след ДПС също почете жертвите на Майските събития и "възродителния" процес. Местан смята, че тези жертви заслужават почит в самия ден, в който са се случили, а не когато на партиите им е удобно.

"Нека тези трагични събития повече да не се партизират и още по-малко политически да се монополизират от една политическа сила. Саможертвата на тези хора не беше само за естествените права на турското и мюсюлманското малцинства, за правото ни на име и религия, а в името на българската свобода и демокрация", каза Местан.

От Пристое той призова 22 май да се отбелязва като празник на българската демокрация, да влезе в официалния календар на Република България и паметта на жертвите да се почита с подобаващ държавен протокол.

Преди две години на същото място, но в качеството си на председател на ДПС, Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в отправи същия призив. "Това доказва, че убедено, а не конюнктурно стоя зад тази теза и се надявам да бъда чут. Героите трябва да се почитат с подобаваща култура, без партизиране и политизиране. Затова днес не говоря на митинг", обясни Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и даде противоположен пример със скандала в Джебел на 19 май.

"Там видяхте много грозна изява на ДПС. Аз се срамувах заради тях. Това е втората след 17 декември 2015 г. историческа стратегическа грешка. Една политическа сила, когато няма какво да каже на избирателите, когато е загубила каузата си, когато няма градивни политически послания, прибягва до заместващия език на крясъците, истерията, която на момента достигна до врещене", каза Местан.
Той посочи, че ДОСТ е била поканена от симпатизанти на митингите в Демир Баба теке и в Пристое, но политическата им култура не позволила да се намесят в събитие, организирано от друга партия.

Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в информира, че на 3 юни ще бъде в другото героично село - варненското Медовец, където също има паметна плоча, и ще я почете. "Казвам го седмица по-рано, за да имат време да се подготвят за поредната провокация, да си поканят "руския хор" за поредната опера на падението", заяви Местан.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5874 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
Рая

2016.07.17 | 21:05

32
Защо в Турция секциите трябва да са толкова много,два милиона българи са в чужбина ,те са много повече от българските мюсолмани в Турция и секциите са толкова колкото и в Турция,пак намекваш за някакви привилегии Местане,е стига вече с тези привилегии,даржавата е за всички българи .Българските мюсолмани са се установили трайно да живеят в Турция и не е необходимо да се съобразяваме с хора които нямат намерения да се връщат да ми определят живота или с чужди решения да ми се обръща живота с краката на горе.Незабавно да отпадне двойното гражданство ,така разкрачени българските граждани не знаят на коя държава пренадлежат,това обърква хората.
Гост

2016.07.17 | 21:04

31
Ах че ми е кеф да го гледам как лае безсилно, това трябваше да се направи много отдавна. Даже трябва да конкретно да забранят на турчелята да гласуват зад граница
Бори

2016.07.17 | 21:04

30
Погледнете колко злост носи този човек,на лицето му е изписано.Такива като него пречат на държавата да се развива напред,не Пф му пречат а той сам си пречи че и на околните.

2016.07.17 | 21:03

28
Тези, които са за кратко в чужбина - не повече от няколко години - би трябвало да могат да гласуват. Тези, които са за постоянно - никаква логика НЯМА да имат право на глас!

2016.07.17 | 21:04

29
Имам предвид българите в Европа и Америка. Тези в ТУРЦИЯ категорично не би трябвало да могат да гласуват при никакви обстоятелства и причините за това са повече от ясни
Всичките получовеци

2016.07.17 | 21:03

27
Да се оберат от Българката територия на едно място и да се изтепат,че исляма е опасна за човечетвото и Бългаската цивлизация.
Не е законно

2016.07.17 | 21:03

26
Същества от от друг континент,със различна култура и религия от Европейската да има право на глас,така както и във Български Парламент да заемат депутатски места.Това е против Българската Конституция и Народ.
СЕРИОЗНО

2016.07.17 | 21:03

25
МЕСТАН ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА.ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НЕ Е ЛИ ПОДСЪДИМО?

2016.07.09 | 12:27

24
Замълчи бе парцал
veska

2016.07.09 | 12:27

23
ИЗЯЖ СИ ГЪЗА ОТ ЯД ,МРЪСЕН КОЗЕЛ !
БЪЛГАРИН

2016.07.09 | 12:26

22
Местаноглу,нещастнико мръсен,ПФ не са фашисти, но ДОСТ, твоята измислена партия е ислямистка със сигурност и ти и тя нямате работа е БЪЛГАРИЯ С.Изчезнете яко дим докато сте още топли, че скоро ще ви изнесем към Турция студени

Добави коментар

Водещи новини