РБ се разбраха по принцип за единна кандидатура за президент

  • 07 юни 2016 15:06

  • 2396
  • 3
РБ се разбраха по принцип за единна кандидатура за президент
© Булфото (архив)

Реформаторският блок да застане зад обща кандидатпрезидентска двойка са се разбрали на днешното заседание на Изпълнителния съвет на Блока представителите на партиите в него и на Гражданския съвет.

Това обяви пред журналисти Корман Исмаилов /НПСД/. Той уточни, че веднага ще започне процедурата по обсъждане на имена. Целта е кампанията да бъде успешна и да представлява принципите, реформите, да зададе нова визия за президентската институция в България, обясни Исмаилов. Претендентът може да бъде партийна кандидатура или независим, еднакво отдалечен от всички формации в Блока, допълни лидерът на БЗНС Николай Ненчев. По думите му формациите са изразили категорична воля да започнат незабавни разговори, както и че РБ трябва да има единни кандидати за президент и за вицепрезидент. Днес не са били обсъждани конкретни имена, а само посоката, уточниха участниците в ИС.

Вариантът за обща номинация във формата ЕНП, т.е. РБ и ГЕРБ, окончателно е отпаднал след срещата. За такава комбинация настояваха от ДСБ. Въпросът за съвместно участие с Патриотите днес не е бил обсъждан. Все още стояла възможността кандидатът на Блока за държавен глава да бъде излъчен след вътрешни избори, както по принцип иска СДС. Миналия вторник обаче, след заседание на ИС, лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и беше категоричен, че за такава процедура вече е късно. По думите на Николай Ненчев номинацията за президент на Реформаторите трябва да стане ясна възможно най-скоро.

Последвайте канала на

БТА
2396 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.06.18 | 17:33

3
уроди

2016.06.18 | 17:33

2
тия кърлежи всичко ще направят само и само да не ги одрусат вън от държавната хранилка. Сбор на вещици са тия гадове.
Бойо - гъзът

2016.06.18 | 17:32

1
Браво! Рамадан и Корморан, барабар с глупавия Лукоглавец и дъртата Кукувица си въобразяват,че са фактор в българската политика!Наивници!

Добави коментар

Водещи новини