Кунева: РБ трябва да се яви с единен кандидат на президентските избори

  • 18 юни 2016 15:24

  • 3148
  • 3
Кунева: РБ трябва да се яви с единен кандидат на президентските избори
© Булфото

"Движение България на гражданите" /ДБГ/ е напълно убедена, като партия, че Реформаторският блок /РБ/ трябва да се яви с единен кандидат на президентските избори. Това заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 на пресконференция след заседание на Националния съвет на партията, в което са участвали областни лидери и кметове от ДБГ.

"Днес прозвуча от колегите, че те смятат за правилно в политиката лидерите на партиите, които съставят РБ, да се дръпнат встрани и да дадат възможност на кандидатура, която може да е политическа или да е гражданска, но да е кандидатура, която обединява и има много ясно изразено европейско лице", заяви Кунева. Тя отбеляза, че кандидатурата на РБ ще даде възможност да се засили дясноцентристкия характер на образа на българския президент, който се надяваме да имаме и на моралните изисквания към неговото кандидатиране, предаде БТА.

Стремим се да имаме много добър, стабилен кандидат, който ще се ползва с подкрепата на всички, ще надхвърли тесните партийни ядра и ще има много добра стартова позиция - с ясни разбирания и приоритети в президентската надпревара, посочи лидерът на ДБГ.

За нас е важно да има единна кандидатура на целия РБ, която обединява, но тя не само ще се ползва от силата на Реформаторския блок, а ще допринесе към това, което РБ има като потенциал и ще го доразвие, заяви Найден Зеленогорски. Той отбеляза, че предпочита личността на бъдещия кандидат за президент да не е партийна кандидатура, а да е силна гражданска кандидатура. Това да е човек, който да е лидер на обществено мнение и да има подкрепа от обществото, да е доказан демократ, супер професионалист и евроантлантик, и този човек да увеличи доверието към РБ - с тези думи Зеленогорски описа бъдещия кандидат за президент. "Ако се обединим около такава кандидатура, убеден съм, че можем да посегнем дори и към второ място и да се борим за балотаж", коментира Найден Зеленогорски. По думите му много е важно до края на юли да има кандидатура, защото е нужно време кандидатът да аргументира позициите си как би изглеждала президентската институция. "Да си мислим, че в рамките на 15-ина дни можем да развием кандидатурата си, просто не е политически", заяви Зеленогорски.

Вицепремиерът Кунева каза, че от февруари тази година е министър на образованието и науката и за нея няма сюжет да е кандидат за президент, но отбеляза, че би се радвала повече жени да са кандидати за президент.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3148 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кунева Президент айде най-сетне.

2016.06.19 | 13:01

3
Най - добрия кандидат на Реформаторите ще е Кунева както закри и продаде на желязо 3 блока от Козлодуй и ни вдигна тока така ще успее да продаде и новия ядрен реактор.

2016.06.19 | 13:00

2
Гнусна Червена Кукувица!
beIN SPORTS

2016.06.19 | 13:00

1
taq e normalna v dyrjavata a,drusana kurva pyk prosveten ministyr po -dobre da sym gei

Добави коментар

Водещи новини