Местан: Жалко, че Плевнелиев няма да е кандидат за президент

  • 20 май 2016 15:26

  • 7786
  • 10
Местан: Жалко, че Плевнелиев няма да е кандидат за президент
© Булфото

Предвид профила на този президент мога да кажа едно много искрено и дълбоко жалко, жалко, че Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното няма да е кандидат. Това заяви на брифинг след заседание на Националния съвет на ДОСТ председателят на партията Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в в коментар на отказа на държавния глава да се кандидатира за втори мандат.

Съжалявам, че президент, откровен евроатлантик, няма да се кандидатира, допълни Местан. Ако има и нелични причини за решението му, мога да направя предположение, че Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното може би е бил заставен да плати една много висока политическа цена за откровените си антипутинови позиции, заяви Местан. Той отбеляза, че фигурата на следващия президент ще е много важна.

Евразийските сили дават знаци, че се обединяват, евроатлантическите сили също трябва да се обединят, подчерта той. Основен критерий за това кого ДОСТ ще подкрепи на следващите президентски избори е дали този кандидат покрива критерия да бъде не по-малко ярък евроатлантик от Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, заяви Местан.

Отношението към изборния кодекс /ИК/ е втори много важен критерий дали един политик е демократ или не, каза Местан. Той допълни, че всеки, "който съучаства в престъплението Изборен кодекс", не може да разчита на подкрепата на ДОСТ. Местан уточни, че ще изчакат да видят кои ще са номинациите и тогава ще преценят дали да издигнат собствен кандидат или да подкрепят някой от предложените. Не търсете в ДОСТ каквато и да е политика на инат, каза Местан в отговор на въпрос дали решението ще зависи и от това кой кандидат за президент ще подкрепят от ДПС.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се делегитимира като носител на демократична власт със скандалното съучастие на ГЕРБ при налагането на дискриминационни, фашистки текстове в ИК и с отхвърлянето на ветото на държавния глава, заяви Местан. Според него Борисов е станал не просто заложник на крайните националисти, но и проводник на техните дискриминационни идеи. Според Местан предвижданите поправки в ИК за гласуване в чужбина до 35 секции във всяка държава дискриминират преди всичко българите в Турция.

Абсолютен мит е, че Турция се намесва в изборния процес, подчерта Местан. По думите му проблемът е изборната администрация, която се назначава от българската държава. Според него има нужда от повишаването на капацитета на тази администрация, вместо да се наказват български граждани с лишаването им от конституционни права. Очакваме един достоен президент, какъвто е Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, да изпълни ангажимента си и да изпрати дискриминационните текстове до Конституционния съд, каза още Местан.

Последвайте канала на

Нора Виткова
7786 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2016.05.26 | 23:23

4
А бе този отделя ли се поне за малко от турския посланник?
От 26 г. местан

2016.06.03 | 23:55

10
Сао глупости плещи и за Българи и за турци,а за политика се вижда,че от гнила тиква,реколта не чакай.Пилешки мозък,но да гепи е пръв.Прочети му името и ти става ясно.Талибани с Европейски документи.
Веселин Василев

2016.06.03 | 23:55

9
Още един Раданчо Кънев.

2016.06.03 | 23:55

8
Има си хас да не ти е жал! Че той толкоз ти помагаше в предателството на БЪЛГАРИЯ! Изменници!
Джоро

2016.06.03 | 23:55

7
Немой се коси, пълно е с дупедавци, особено ги има в ДПС о ДОСТ.
Мел

2016.06.03 | 23:55

6
Поредните глупости на Местан,един път да беше казал нещо разумно щеше да спечели много хора ,а то все контра .Това означава че не познава случващото се в българското общество.Много е далеч от истината.

2016.06.03 | 23:55

5
Я се хванете и напуснете България , безродници !
В турция

2016.05.26 | 23:23

3
Няма Българи.Всички Българи са изклани от турците.Всички които пожелаха да си отидатса си отишли.Във България останаха 83 циганско племе,което щяха да ги изтрепат твойте братя анадолци.
Неговото племе

2016.05.26 | 23:23

2
През 80-те бяха 20-25 хил.джагалина и сега са 5-6 мильона.Изрязоха всички дървета в Родопи планина и икономиката съсипаха на България.
Махараджата

2016.05.26 | 23:23

1
Кой те пита теб бе боклук.

Добави коментар

Водещи новини