Цветанов: Президентското вето играе ключова роля за баланса в мнозинството

  • 22 май 2016 12:42

  • 1491
  • 4
Цветанов: Президентското вето играе ключова роля за баланса в мнозинството
©

Ветото на президента изигра изключително ключова роля за намирането на този баланс и консенсус, който ще направят партиите, формиращи парламентарното мнозинство. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в предаването „Неделя 150” по БНР.

По думите му, ако сега има предсрочни избори, биха възпроизвели абсолютната конфигурация от партии. „Това означава, че само за 4-5 месеца може да отложим, това, което правим в момента и отново ще се върнем в изходна позиция”, заяви той. По отношение на това дали им е струвало скъпо компромисът, който трябва да правят с позицията на ПФ, Цветанов посочи, че трябва да се вземе предвид това какво е било след отхвърлянето на президентското вето, защото в продължение на 10 дни, до гласуването в пленарна зала, са имали възможност да говорят с РФ и ПФ. "Разглеждахме много аргументирано всички детайли от мотивите на президента, което ни даде възможност да се върнем в политическия диалог, за да търсим този компромис, който да може да се придържа към изразените мотиви на президента, и ПФ да направят съответните отстъпки ”, обясни Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По думите му, с приетите финални промени в Изборния кодекс, са решени всички проблеми, свързани с това да не са ограничени правата на българските граждани, живеещи в чужбина. „В момента, в който бива обнародван ИК в Държавен вестник, веднага в деловодството ще бъдат вкарани точно тези промени с 60 заявления за разкриване на секция, до 35 секции във всяка една друга държава по света”, подчерта той. Цветанов изложи пример, че секции, които са разкривани извън страната, са били между 18 до 40, само в Турция е имало 139 за изборите през 2014 г. „Ние залагаме един стандарт, за да няма спекулации, че искаме да имаме друг подход към някоя държава извън Европа. Това е правилното решение, благодаря и на ПФ за отстъпката, която направиха”, добави Цветанов.

По отношение на това, кои са трите най-важни неща, за които са си стрували преговорите, за да се задържи управлението и стабилността, той постави съдебната реформа, антикорупционното законодателство и антитерористичен закон, който е бил почти готов. „Това са важните неща, които гарантират стабилността, за която си заслужава да положим усилия и да продължим напред", каза още Цветанов.

Последвайте канала на

Калина Христова
1491 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.05.23 | 12:32

4
Цвък е боклук!

2016.05.23 | 07:40

3
Марш в затвора, гад!

2016.05.23 | 07:40

2
А ти защо не си под ключ в затвора?
Нострадамус

2016.05.23 | 07:40

1
Пада правителството Цецо отива в панделата, Бойко в изгнание и цялата Герберска клика бягат при братя Галеви.

Добави коментар

Водещи новини