И да имах 3 млн. лв., щях да ги обърна в паунди, не държа левове, обяви депутатът Илия Илиев

  • 10 март 2016 07:48

  • 3423
  • 5
И да имах 3 млн. лв., щях да ги обърна в паунди, не държа левове, обяви депутатът Илия Илиев
©

Дадох си имунитета, така трябва да постъпва всеки един политик. Това обяви в сутрешния блок на бТВ депутатът от ДПС Илия Илиев, чийто имунитет бе поискан преди броени дни от главния прокурор Сотир Цацаров.

Припомняме
, в хода на разследване на Окръжна прокуратура – Русе и Софийска градска прокуратура са събрани доказателства за това, чe Илия Илиев е съучастник (помагач) в извършване на длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай и при условията на продължавано престъпление.

„Имунитетът се е искал на много депутати досега. Това да се иска имунитетът на един депутат означава, че той трябва да бъде проверен“, поясни Илия Илиев.

Помолен да коментира дали има 3 млн. лева, спечелени покрай договори с НКЖИ, Илиев бе категоричен: „Аз не помня да имам такива пари. И да имам, не ги държа в левове, а ги обръщам в паунди“.

„Коментират се едни огромни суми, което е смешно. В България имаме едни от най-добрите следователи в цяла Европа. Баща ми ми е разказвал, че нашите следователи са едни от най-добрите в цяла Европа. Вие мислите ли, че от 8 години, ако аз съм бил замесен в подобна схема, досега нямаше някой да повдигне обвинение? Ами се прави тогава, когато аз съм народен представител?“, запита депутатът.

„Тази терминология „източване на пари“ ми е много смешна. Кой може да източи пари в България?“, недоумява още Илиев.

„Преди да се занимавам с политика, аз идвам от бизнеса и знам много добре за какво става въпрос. Ако си обществена личност, може някой много лесно да те опетни“, на мнение е той.

„Няма как да стоя зад тези фирми. Вие мислите ли, че аз като общински съветник в Столична община от ГЕРБ, със заплата от 400 лева, ще мога да храня семейство“, запита още Илия Илиев.

„Аз не искам да влизам в обяснителен режим, но искам да кажа на моите избиратели, че това няма да ме изплаши и винаги ще продължа да работя за ромската кауза“, категоричен бе той.

Илия Илиев сподели, че от доста време се е посветил на духовната литература, която му е помогнала да се изгради като личност.
„Духовното ще ни спаси, духовното може да ни обедини, да кажем „не“ на омразата, „не“ на агресията“, призова той

Последвайте канала на

3423 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
666

2016.03.21 | 11:21

5
НА ВЕРО!

2016.03.12 | 06:01

4
Професионален крадец се оправдава с някакви глупости за духовност :) Представяте ли си колко е зле положението.

2016.03.10 | 22:54

1
su6tia kato pederasa boikoygly
хаха

2016.03.12 | 06:01

3
Този открито се подиграва на следователи, съдебна система и на България! и това било депутат??? хахаха Този адски цинично и еходно показа преразпределянето на баницата и парите в България! Честито!

2016.03.12 | 06:01

2
ЗАЩО В ПАУНДИ БЕ МАНГО, ОБРЪНИ ГИ В ТУРСКИ ЛИРИ НАЛИ АНАДОЛСКАТА ВИ САТРАПИЯ Е МНОГО СИЛНА ИКОНОМИЧЕСКИ.

Добави коментар

Водещи новини